• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Michael Christiansen

Stolt Schöne om Genoa og Ajax: Jeg har den samme følelse

Foto: Getty Images

Lasse Schöne er begyndt at falde til hos Genoa, hvor han ellers skal vænne sig til at spille for at undgå nedrykning og ikke for at blive mester. Og det bliver bedre for hver uge, siger han.

Af Michael Christiansen

Efter en årrække hos Ajax Amsterdam skiftede 33-årige Lasse Schöne i sommer til den italienske Serie A og Genoa.

Det var lidt af en kontrast, for i den hollandske hovedstad var han nærmest selvskrevet til startopstillingen, og klubben spillede med om mesterskab og Champions League hver sæson. Hos Genoa bøvler man med nedrykningstregen, og den danske midtbanespiller har ikke ligefrem været fast mand.

Samtidig har klubben skiftet manager hele to gange, mens Schöne har været der. Davide Nicola er således den tredje, der har trænet Schöne i hans ellers korte Genoa-tid. Først brugte han ikke danskeren meget, men nu lysner det på den front.

Læs også:Andreas Skov Olsen og Bologna nedlagde Roma

- Lad os sige, at min andel er større nu. Men hele holdet klarer sig bedre, siger Lasse Schöne ifølge det hollandske medie Voetbal Premeur.

Han er glad for at være i klubben og føler sig allerede hjemme. Faktisk er Schöne begyndt at sammenligne det med Ajax-dagene.

- I Genoa har jeg den samme følelse: det er en klub, hvor jeg er stolt over at bære klubbens farver. Jeg har kun været her i et halvt år, men jeg følte det med det samme. (...) Det er en ære at arbejde her. Det bliver bedre hver uge, siger den tidligere Ajax- og Nijmegen-spiller.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Genoa vandt søndag 1-0 over Cagliari. Lasse Schöne fik de første 52 minutter af kampen. Det var første sejr i fem Serie A-kampe.

Holdet ligger på 18.-pladsen i den bedste italienske række.

Læs også:Dagens Double: Milan fortsætter den gode stime

Læs også:Fiorentina snupper profil i danskerklub

Læs også:Schöne roser Eriksen efter Inter-debut

Superliga

Mere Superliga

Fokus