Stor dramatik: Vild slutspurt sender Inter tilbage i Champions League

Med 12 minutter tilbage var Inter bagud med 1-2 mod Lazio, men de endte med en sejr, som sender dem tilbage i Champions League

I en kamp, der vil gå over i den italienske fodboldhistorie, lykkedes det for Inter at komme tilbage i det fineste, europæiske selskab efter en årrække udenfor. Det skete i et opgør mod Lazio, der endte med 3-2 til Inter på en vild slutspurt.

Kampen var en direkte dyst om fjerdepladsen, der giver adgang til næste sæsons Champions League, hvor Inter forinden kun kunne bruge sejr til noget, mens Lazio kunne nøjes med uafgjort for at sikre sig pladsen.

Lazio var undervejs i kampen i førersædet, da de allerede kom foran efter ni minutters spil, da Ivan Perisic rettede et skud fra Marusic af, så det gik i eget mål. Modsvaret kom fra Danilo D'Ambrosio efter en halv times spil, men Lazio kom igen foran kort før pausen ved Felipe Anderson.

Længe så det ud til, at Lazio ville være i stand til at køre kampen hjem. Selv da der skulle ses VAR igennem for at undersøge et muligt straffespark til Inter, gik det Lazios vej.

Det gjorde det dog ikke efter 78 minutter. Her blev der dømt et klart straffespark til Inter, som Mauro Icardi sendte stensikkert ind. Minuttet efter modtog Lazio-anfører Lulic sit andet gule kort, som sendte ham tidligt i bad.

Inter havde dermed alle muligheder for at hente endnu en scoring i de sidste minutter, og den kom efter 81 minutter, da Matias Vecino headede bolden i mål efter et hjørnespark, som skulle vise sig at blive millioner af euro værd.

Foruden Inter, så er Roma, Napoli og mestrene fra Juventus ligeledes klar til Champions League i næste sæson. Europa League-pladserne går til Lazio og Milan, mens Atalanta skal i kvalifikation for at komme med.