• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Åbenhjertig Elmander om svært karrierestop: Var tæt på en depression

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var en barsk omgang for Johan Elmaner at stoppe fodboldkarrieren. Han havde så svært ved at håndtere det, at hans kone mener, at han var tæt på at udvikle en depression.

Af Anders Dehn

Hele Johan Elmanders liv havde indtil 2017 handlet om én ting: fodbold, og hvordan han blev bedst mulig til det. Men en dag sluttede det, og når han ikke var fodboldspiller længere, hvad var han så?

Den slags tanker baksede den tidligere Brøndby-stjerne med, efter han stoppede sin aktive karriere for godt to år siden. Det fortæller han i tv-programmet 'Livet efter sidste fløjt', som sender på Xee og har Anders Lindegaard som vært.

Udsendelserne handler om spillere, der har kæmpet med deres identitet, efter de ikke længere var det, de havde bygget hele deres liv op omkring. Elmander fortæller:

Læs også:Johan Elmander bliver Galatasaray-scout: Skal følge Superligaen tæt

- Hun (min kone, red.) ville sige, at jeg var tæt på at blive deprimeret. Det ville hun, siger han ifølge Ekstra Bladet i programmet.

- Det er svært. Du kender alle statistikkerne, alle tallene om, hvad der sker, når du stopper. Men det er ikke mig. Det er en anden. Du skubber det væk.

- Men når du er der, i slutningen (af karrieren, red.), og det går op for dig, at "det er mig nu", er det for sent, siger Johan Elmander.

Læs også:Galatasaray-scouten Elmander besigtigede Brøndby-spiller

Svenskeren stoppede karrieren efter en enkelt sæson i barndomsklubben Örgryte IS i Superettan. Forud gik en lang karriere, som tog ham forbi klubber som Feyenoord, Djurgården, NAC Breda, Brøndby IF, Toulouse, Bolton, Galatasaray og Norwich CIty.

Han arbejder i dag som ambassadør i The Perfect World Foundation, som kæmper for at redde natur og dyreliv rundt om på kloden.

Læs også:Anders Lindegaard: Jeg er megaglad for, jeg ikke skiftede til OB

Læs også:Jesper Grønkjær var alvorligt syg: Man ligger og kigger ind i en væg

Læs også:Officielt: Anders Lindegaard bliver i svensk klub

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020