• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Ajax-direktør: Kigger efter den nye de Ligt i Danmark

Foto: Getty Images

AFC Ajax er hele tiden på jagt efter morgendagens stjerner, og de seneste år har den hollandske storklub haft et godt øje til sydamerikanske talenter. Sportsdirektør Marc Overmars fastslår imidlertid, at et land som Danmark også er meget vigtigt for Ajax.

Af Ole Hoffskov

AFC Ajax er notorisk kendte for at producere egne talenter, og det seneste pragteksempel er forsvarsspilleren Matthijs de Ligt, der i sommer blev solgt til Juventus for 638 millioner kroner. En del af talentsatsningen i den hollandske storklub går i høj grad også ud på at finde helt unge talenter i andre lande og lokke dem til Amsterdam.

De seneste år har der været en større sydamerikansk invasion i Ajax. David Neres, Davinson Sanchez og Nicolas Tagliafico er tre eksempler, og det er ikke tilfældigt, fastslår sportsdirektør Marc Overmars.

Der er dog også guld at hente andre steder, og Danmark er et væsenligt land for AFC Ajax i jagten på den nye Matthijs de Ligt.

Læs også:Esbjerg-træner: Afløseren for Matthijs de Ligt løber rundt i Danmark

- Mentaliteten for sydamerikanske spillere er ofte forskellig i forhold til hollandske spillere. Jeg har før sagt, at man hvad angår mentalitet og holdning ikke bare spytter ti De Ligts ud af vores eget program. Derfor leder vores scouts efter sådanne kvaliteter andre steder, siger Marc Overmars til Algemeen Dagblad og tilføjer:

- Men vi fokuserer ikke udelukkende på Sydamerika. At scoute i Danmark eller Belgien kan være meget succesfuldt, og der kigger vi stadig. Der bor fem millioner mennesker i Danmark, mens der i Brasilien, et land, som har vundet VM fem gange, er mere end 200 millioner.

AFC Ajax har i årenes løb haft adskillige danskere i førsteholdstruppen, men helt uhørt er der ikke en eneste i denne sæson, efter at både Kasper Dolberg, Rasmus Nissen og Lasse Schöne forlod klubben i sommer. Til gengæld står to danske talenter på spring i ungdomsafdelingen, hvor Victor Jensen og Christian Rasmussen kæmper for at bryde igennem. I Danmark er det John Steen Olsen, der spejder efter talenter for AFC Ajax. 

Læs også:Lander stort job: Keld Bordinggaard ansat i tyske Bayer Leverkusen

Ajax topper Æresdvisionen suverænt efter 11 kampe og har fortsat ikke tabt en kamp. 

Læs også:Kaos i danskerklub: Træner siger op efter bare fem måneder

Læs også:Ny Esbjerg-boss trænede Eriksen: Det er der ingen, der tænker på

Læs også:Roser Dolbergs start i Frankrig: En svær liga for udenlandske spillere