• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Dansk træner vil tale på FaceTime før spillerkøb: Skal kende dem som menneske

Foto: Getty Images

Henrik Pedersen taler altid to-tre gange på FaceTime med spillerne, før han køber dem. Det er vigtigt for ham at lære mennesket bag at kende.

Af Anders Dehn

Inden Marcus Mølvadgaard skrev kontrakt med Strømsgodset i februar, lå det ikke i kortene, at han skulle skifte til en norsk topklub. Angriberen havde været klubløs, siden han forlod Randers FC i sommer, og det seneste, han havde præsteret var ét mål i 12 kampe i 1. division som udlejet til Hvidovre IF i foråret 2019.

Men Strømsgodsets danske cheftræner, Henrik Pedersen, så alligevel noget i Mølvadgaard. I 2017 løb han eksempelvis lige over 40 kilometer i timen i en Superliga-kamp, og den slags vil Pedersen hellere fokusere på, end hvad Mølvadgaard ikke kan.

Læs også:Tidligere Randers-spiller rykker til norsk klub

Men det handler også om at vide, hvilken person man får til klubben, før man henter dem.

- Jeg har altid to-tre FaceTime-samtaler med spillere, jeg er interesseret i. Jeg skal lære dem at kende som menneske. Hvilket mønster er det, der begrænser dem? For mig er det ikke interessant, hvor de er, men hvor de kan komme hen, siger Henrik Pedersen til VG.

Læs også:Halvt år som klubløs: Strømsgodset tager dansker med på træningslejr

Træneren har en fortid som cheftræner i Eintracht Braunschweig og HB Køge, mens han også har været assistenttræner i Union Berlin. Han har desuden været en af de ledende skikkelser i Red Bull-koncernens globale arbejde med ungdomsfodbold. 

Han kom til Strømsgodset i sommer og var med til at føre holdet til en 11. plads i Eliteserien. Mølvadgaard var hans anden danske signing. I august hentede klubben Mikkel Maigaard, mens Martin Spelmann var der, inden Pedersen kom til. Han har dog siden forladt Strømsgodset.

Læs også:Superliga-klubber kan glemme transferfri Martin Spelmann

Læs også:Martin Spelmann jagter ny klub: Jeg er helt ekstremt sulten

Læs også:Martin Spelmann ophæver kontrakten i Strømsgodset