• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Få dage før nedrykningsbrag: Danskerklub i Norge fyrer træneren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Daniel A. Pedersen og Tobias Salquist skal have ny træner i Lillestrøm. Klubben har fyret Jörgen Lennartsson, selv om den mangler at spille to playoffkampe for at redde tilværelsen i Eliteserien.

Af Anders Dehn

Lillestrøm står over for sæsonens to vigtigste kampe. Holdet skal spille mod IK Start om en plads i Norges bedste fodboldrække, og det har fået en langt fra optimal optakt til de skæbnekampe.

Det har således ikke vundet siden august måned; stimen er nu på 11 kampe i træk, og det har kostet cheftræner Jörgen Lennartsson jobbet. Der er fem dage til den første playoffkamp mod Start.

Læs også:Tidligere AGF’er imponerer i Lillestrøm: Der har været lidt rygter

- Lillestrøm Sportsklubb vil gerne takke Jörgen Lennartsson for den indsats, han har leveret for klubben, og ønsker ham held og lykke i fremtiden, siger klubchef Morten Kokkim til Lillestrøms hjemmeside.

Lennartsson skriver i et indlæg samme sted, at han accepterer beslutningen, men at han tror, at Lillestrøm havde klaret sig alligevel, hvis han havde beholdt jobbet.

Læs også:Officielt: Tobias Salquist får tre år i Lillestrøm

- Klubben og jeg har haft en god dialog om vores situation. Dette har resulteret i, at en ny træner leder holdet i de to afsluttende playoffkampe. Jeg har stor forståelse for dette, selv om jeg tror, at vi havde klaret os alligevel, lyder det fra den ny tidligere træner.

Både Daniel A. Pedersen og Tobias Salquist, som er i klubben, har spillet fast i denne sæson. Førstnævnte har endda båret anførerbindet i de fleste kampe i eftåret, efter 41-årige Frode Kippe mistede sin plads i startopstillingen.

Lillestrøm møder Start på lørdag og den følgende onsdag.

Læs også:Har lært det på den hårde måde i Belgien: Hernede må man holde sin kæft

Læs også:- Lægen sagde, at hvis jeg lagde mig til at sove, var jeg måske ikke vågnet igen

Superliga

Mere Superliga

Fokus