• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Randrup en del af Granqvist-cirkus: De klapper af ham på udebane

Randrup en del af Granqvist-cirkus: De klapper af ham på udebane
Foto: Getty Images

Der er et sandt Andreas Granqvist-hysteri i Sverige og ikke mindst Helsingborg. Anders Randrup oplever det hele på nærmeste hold.

Af Ole Hoffskov

Prøv at forestil dig, at Christian Eriksen om nogle år vender hjem til dansk fodbold for at spille for Fremad Amager. 

Det er cirka i den liga, vi befinder os, når man skal beskrive Andreas Granqvist, der er vendt hjem til svensk fodbold og Helsingborgs IF denne sommer. 33-årige Granqvist er anfører på det svenske landshold, han spillede en stor VM-slutrunde og ved seneste kåring vandt han Årets Spiller i Sverige som den første efter mere end et årti med Zlatan Ibrahimovic-dominans.

Nu spiller han i Sveriges næstbedste række.

Det er selvsagt Andreas Granqvists' stærke tilknytning til Helsingborg, der har banet vejen for skiftet, men at en spiller på det niveau og med den popularitet til dagligt løber rundt og møder klubber som Gefle, Norrby og IK Frej er en meget usædvanlig historie.

Denne historie udspiller sig lige for næsen af en dansker. Lidt til højre for Andreas Granqvist i Helsingborgs IF huserer Anders Randrup, der er fast mand på højre back i den svenske klub. Han mærker tydeligt hele Granqvist-feberen i Sverige.

- Der er en helt vild opmærksomhed omkring ham. Jeg tror først, det for alvor gik op for mig, hvor stor han er, da han kom til klubben. Han betyder utroligt meget i Sverige, og selv på udebane klapper de af ham - men selvfølgelig ikke helt så meget som i Helsingborg. I sin første kamp, som var mod Jönköpings Södra på udebane, fik han blomster inden kampen – det er sgu lidt specielt, siger Anders Randrup til tipsbladet.dk.

Den tidligere Brøndby-spiller skynder sig imidlertid også at slå én ting fast. Andreas Granqvist er et menneske som alle andre, og han er en rigtig god holdkammerat.

- Han er en ledertype og meget erfaren. Han har spillet mange store kampe og prøvet nogle ting, som vi andre her i Helsingborg ikke rigtigt kan matche. Han har selvfølgelig også tjent rigtig mange penge, så det er virkelig en stor profil, det må man bare sige, fastslår Randrup og tilføjer:

- At Andreas vender hjem er nok den største blåstempling, man kan få af Helsingborgs projekt. Det er en storklub i Sverige, og den hører selvfølgelig til i den bedste række. Det er også oprykningen, vi jagter, og jeg synes, vi er på rette vej.

Foruden Andreas Granqvist har Helsingbors IF forstærket sig med spillere som Markus Holgersson og Rasmus Jönsson denne sommer. Sidstnævnte er kommet til klubben efter et skuffende ophold i OB, men i de hjemlige omgivelser i Helsingborg har han leveret fra dag ét. To mål og to assists er det blevet til fra Jönsson i de første tre kampe.

- Han er sindssygt dygtig. Jeg tror ikke engang, han har ramt topformen endnu, og så kan man jo bare tænke sig til, hvad han er i stand til, når han gør det. Jeg synes, man kan fornemme, at spillelysten lyser ud af ham, og det er også en spiller, man holder meget af i Helsingborg, siger Randrup.

For Anders Randrup går det også godt i Helsingborg.

Den 30-årige back spiller hver gang for klubben, der er på førstepladsen i Superettan og på sikker kurs mod oprykning.

- Det går rigtig fint for mig personligt. Jeg er meget tilpas i min rolle på holdet, og jeg spiller stort set samtlige minutter. Jeg har også noteret mig for en del assists, så det er alt i alt meget positivt.

- Allerede da jeg kom til klubben, fornemmede jeg store ambitioner, og de er selvfølgelig kun vokset af, at spillere som Rasmus Jönsson og Andreas Granqvist er kommet til. Det er man heller ikke bange for at melde ud, og på mange måder er det ret usvensk, men jeg kan godt lide det og nyder at være i Helsingborg. Jeg noterede, at en af mine holdkammerater har udtalt, at vi har Sveriges bedste hold. Det synes jeg måske er lige i overkanten, men Helsingborg er helt klart en af de store i Sverige. Måske lige under Stockholm-klubberne og Malmö, slutter Anders Randrup.

Helsingborgs IF floppede fælt i den svenske pokalturnering onsdag aften, da holdet blev ekspederet ud af upåagtede Eskilsminnes IF, der vandt 1-0. Både Anders Randrup og Andreas Granqvist blev sparet. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus