• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

IFK-dansker i træningskampsbatalje: Kan ende med karantæne

IFK-dansker i træningskampsbatalje: Kan ende med karantæne
Foto: IFK Göteborg

Jakob Ankersen blev udvist i IFK Göteborgs testkamp mod Strömsgodset, og det kan ende med en karantæne. Ankersen førte sin hånd i ansigtet på modstander og skubbede.

Af Kenneth Jensen

Nogle gange er temperamentet på kogepunktet, når der er vigtige point på spil i fodbold, men faktisk er det sjældent, at det går så hidsigt for sig, når der er tale om en træningskamp forud mod en sæsonstart.

Det skete dog torsdag, hvor svenske IFK Göteborg og norske Strömsgodset spillede 2-2. Og i centrum var danske Jakob Ankersen, der nu meget vel kan ende med karantæne, efter han så rødt i kampen.

Læs også: IFK-træner: Uacceptabel opførsel af Ankersen

Danskeren blev små 20 minutter før tid offer for en hård tackling fra Tommy Höiland, skriver gp.se. Og det reagerede Jakob Ankersen på ved at rejse sig, føre sin hånd i hovedet på Tommy Höiland og skubbe nordmanden væk. Jakob Ankersen blev ikke overraskende udvist.

Sagen er et problem for IFK Göteborg, fordi Ankersen meget vel kan ende med at få karantæne for forseelsen. Og den svenske klub forventer, at det bliver en tidsbegrænset straf, der altså betyder, at Ankersen går glip af kampe i Allsvenskan og Europa.

Selv var Jakob Ankersen efterfølgende klar over, at det var en uacceptabel opførsel.

- Jeg fik en meget hård tackling, og så reagerede jeg instinktivt. Jeg har undskyldt over for ham, og så er den ude af verden fra min side. Det hele sker på et splitsekund, og jeg skal selvfølgelig lære at kontrollere situationen. Det må jeg tage med mig til næste gang, der kommer en situation, siger han til gp.se.

Træner Jörgen Lennartsson er utilfreds med situationen og håber, at Jakob Ankersen lærer af det hele.

- Han fik en hård tackling og reagerer med en hånd i ansigtet. Det var jo helt klart ikke i orden - det kan slet ikke forsvaares. Det siger sig selv, at vi ikke kan acceptere Jakobs ageren i situationen, siger træner Jörgen Lennartsson.

Jakob Ankersen og IFK Göteborg ligger nummer fem i tabellen før efterårssæsonen. I Europa League møder holdet Llandudno, hvor det altså er usikkert, om Jakob Ankersen er med. Det kommer an på, om og hvornår han får karantæne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus