• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Malmö-dansker: Kampene er mere underholdende i Sverige end Danmark

Malmö-dansker: Kampene er mere underholdende i Sverige end Danmark
Foto: Getty Images

Der sker noget mere i Allsvenskan-kampene end i Superligaen, hvor man spiller mere til siden, mens man spiller direkte i Sverige, mener Anders "AC" Christiansen, der finder opgørene i Allsvenskan mere underholdende.

Af Anders Dehn

- I Superligaen spiller mange hold god fodbold, og det betyder også, at modstanderen som regel pakker sig på udebane. Det kan gøre, at spillet bliver mere stillestående. Herovre er der mere knald på og frem og tilbage. Det er mere indianerfodbold, hvis man kan sige det på den måde.

Efter et halvt år svensk fodbold gav Anders "AC" Christiansen interview til tipsbladet.dk, hvor han forsøgte at beskrive forskellen mellem Superligaen og Allsvenskan, og foruden stemningen på de svenske stadioner hæftede han sig ved spillestilen. 

For nylig medvirkede han i podcasten Lundh, hvor værten, Olof Lundh, spurgte "AC" til netop den kommentar. Det lød ikke så positivt, mente han, men måske hang det sammen med, at der sker mere og spilles i et højere tempo i Sverige?

- Ja, præcis. Det er frem og tilbage. Man spiller mere direkte i Sverige, end man gør i Danmark. Uden at kende statistikkken er det længere bolde i svensk end dansk fodbold. Det er mere åbne kampe i Sverige. Du kan se på et hold som Horsens, som lukker alt på banen. De satser meget på standardsituationer med hjørnespark, indkast fra midten, og målspark er næsten en målchance for dem. Jeg synes, at kampene er mere underholdende i Sverige end i Danmark, siger Anders Christiansen i podcasten.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller har åbenlyst befundet sig godt i den svenske liga, for han blev kåret til den mest værdifulde spiller i Allsvenskan efter den sæson, der sluttede for et par uger siden. 

Han spillede blandt andet en nøglerolle for Malmö FF, der genvandt mesterskabet, og tidligere på efteråret forlængede han sin kontrakt med klubben, så den nu løber til udgangen af 2020.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus