• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Malmö-dansker: Mange i Sverige kan ikke lide os - sådan er det på toppen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Anders Christiansen blev i sidste uge kåret til Årets Midtbanespiller i Allsvenskan og var nomineret til Årets Spiller. Det er han glad for og stolt over, for han oplever, at mange i Sverige ikke bryder sig om Malmö FF's spillere.

Af Anders Dehn

Lige i øjeblikket går det ikke så godt for Anders Christiansen; han er skadet, og så lå han syg i sidste uge. Men set over hele 2019 kan midtbanespilleren ikke klage over tingenes personlige tilstand.

"AC" har været så god for Malmö FF, at han var nomineret i to kategorier, da Allsvenskans Stora Pris blev uddelt i sidste uge: Årets Midtbanespiller og Årets Mest Værdifulde Spiller. Danskeren tog førstnævnte, ligesom han gjorde i 2017, mens Djurgårdens Marcus Danielson fik MVP-titlen.

Anders Christiansen er svært tilfreds med, at spillere, trænere og journalister i Sverige har vurderet ham så højt. Han vendte tilbage til Malmö FF i sommeren 2018, og det er således hans første hele sæson efter det skuffende ophold i Gent.

- Det er rigtig stort og et lille plaster på såret, efter vi missede guldet med ét point. Det hjælper lidt til at få smilet frem en kold vinterdag, siger "AC" til tipsbladet.dk.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke betød noget, også fordi det er de 16 trænere, de 16 anførere og nogle journalister, der stemmer. Det er den absolut største anerkendelse, man kan få. Anerkendelsen i prisen gør mig stolt.

- Mange spurgte, om jeg var bange for at falde igennem efter den kanonsæson, jeg havde i '17, hvor jeg vandt de to priser (Årets Midtbanespiller og MVP, red.). Det er bare bevis på, at jeg har gjort det godt. Det gør mig utrolig stolt, at jeg har vist, at jeg stadig har niveauet til at være med trods det gok i nøden, jeg fik i Belgien. 2017 var ikke bare en sæson, hvor jeg overpræsterede.

Anders Christiansen ville dog gerne, hvis han kunne, bytte prisen med en guldmedalje. Den missede Malmö FF, efter Djurgården på dramatisk vis vandt mesterskabet på sidste spilledag. Det var desuden andet år i streg, at MFF ikke vandt, hvilket betragtes som lidt af en fiasko på de kanter.

Men det skyldtes altså ikke dårlig form hos den danske midtbaneprofil, der nu har papir på, at han var ligaens bedste på sin position. Og så kan han godt leve med, at han måtte afgive MVP-titlen, som han vandt i sin seneste fulde sæson i Allsvenskan.

- Det er svært at være sur og tvær over det. Det er mere en bonus, at folk anerkender mit arbejde, til trods for vi er konkurrenter og udkæmper mange kampe på banen. Mange i Sverige kan ikke lide os Malmö-spillere, fordi vi har vundet meget de sidste par år, men sådan er det på toppen, siger "AC".

Inden han og Malmö kan gå på vinterferie, skal de spille de to sidste Europa League-gruppekamp. Først mod Dynamo Kiev om to uger og så mod FC København den 12. december.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus