• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mads Bye Marboe

Molde-træner: Hvis Solskjær kommer tilbage, bliver det som assistent

Foto: Getty Images

Erling Moe er blev cheftræner i Molde FK, fordi Ole Gunnar Solskjær røg til Manchester United, og nu har han ikke tænkt sig at overlade tjansen til Solskjær igen.

Af Mads Bye Marboe

Ole Gunnar Solskjær havde siden sommeren 2015 været cheftræner i Molde FK, da han blev kontaktet af Manchester United og gjort til midlertidig manager i slutningen af 2018.

Dengang blev den daværende assistent i Molde, Erling Moe, gjort til midlertidig cheftræner i den norske klub, og da Solskjær blev permanent cheftræner i United, gjorde Moe det samme i Molde.

Moe skrev i den ombæring under på en kontrakt, som løber indtil udgangen af 2020.

Læs også:FC København havde norsk fodbolds nye vidunderbarn til prøvetræning

- Alle var enige om, at det var en god ide med en relativt kort kontrakt. Jeg har været med omkring førsteholdet siden 2007, og det var specielt, da jeg skulle overtage ansvaret permanent. Det var fornuftigt at se, hvordan det ville fungere, siger han til norske VG.

Med fire kampe tilbage af årets Eliteserien fører Molde rækken med syv point ned til FK Bodø/Glimt på andenpladsen, og Moe antyder, at han gerne vil forlænge sin kontrakt med klubben.

- Jeg synes, at det har været et meget spændende og lærerigt år. Det kræver meget mere at være chefen. Man skal beskæftige sig med fans, de omkringliggende lande, medierne, spillerne, bestyrelsen og nogle ting, som jeg tidligere har været "skånet" for. Jeg nyder det. Det har klart givet blod på tanden.

Læs også:Dansker om norsk Champions League-komet: Irriterende at spille mod

Ole Gunnar Solskjær er under et stort pres i Manchester United efter en skidt sæsonstart i Manchester United, men Erling Moe har ikke tænkt sig at lade Solskjær få cheftrænerrollen tilbage, hvis han skulle vende hjem til Molde.

- Hvis Ole havde sagt, at han ville vende tilbage nu, ville han være vendt tilbage som assistent, siger Moe og forklarer, hvad han snakker med Solskjær om, selvom de to ikke længere arbejder sammen i Molde:

- Fodbold, Molde, livet og United. Vi har diskussioner og samtaler omkring det. Men mest af alt snakker vi mere som venner, end vi snakker om det fodboldfaglige.

Erling Moe har, med undtagelse af en halvsæson i Kristiansund BK, været ansat i Molde siden 2005.

Læs også:Norwich-chef: United stadig blandt de bedste i verden

Læs også:Tidligere Spurs-spiller: Eriksen til United ville være et skridt tilbage

Læs også:Solskjær forventer lange udsigter til Pogba-retur