Skandinavien Ole Hoffskov

Norsk klub sender spillerne i arbejde for sponsorerne

Foto: Getty Images

Spillerne i den norske klub Ranheim arbejder blandt andet for klubbens sponsorer under coronakrisen. Den lille klub har helt kunnet undgå at permittere medarbejderne.

Af Ole Hoffskov

I Norge har fodboldklubberne mulighed for at permittere spillerne i en periode, hvilket vil sige, at de sendes hjem fra arbejde uden løn, og den mulighed har et stort antal klubber valgt at benytte sig af for at spare penge i en tid, hvor der nærmest ikke er nogen indtjening.

Den lille klub Ranheim, der i sidste sæson rykkede ud af den bedste række, har dog undgået det helt, og det vækker opmærksomhed i Norge.

Ranheim oplyser til Adresseavisen, at der er tre overordnede grunde til, at klubben har kunnet fastholde alle mand på arbejde. Dels har man udbetalt feriepenge, dels er man begyndt at bruge fra klubbens "krisekasse", og dels har man sendt spillerne ud at arbejde for en række sponsorer, som også er mærkede af krisen.

Læs også:Ramsey afslører: Derfor valgte jeg Arsenal frem for Manchester United

Det gælder blandt andre bryggeriet Austmann, der er sponsor i Ranheim.

Austmann mistede en stor del af omsætningen, da der blev lukket ned for barer og restaurenter i Trondheim, og for at mindske underskuddet bringer bryggeriet nu øl ud til folk, der har bestilt det til hjemmeadressen. I den forbindelse agerer Ranheim-spillerne chauffører og bringer påskebryggen ud i de norske hjem.

- Vi mistede 60 procent af vores omsætning, da udelivet stoppede, så det hjælper os meget at have chauffører, siger Jon-Ivar Holmslet, der er daglig leder af Austmann, til avisen.

Læs også:29-årig bliver ny U19-træner i Brøndby IF

Én af chaufførerne for bryggeriet er Michael Karlsen, der i sidste sæson blev Ranheims topscorer i den bedste række med syv mål.

- Det er bare dejligt at kunne bidrage, lyder det fra angriberen.

Ranheim-spillerne har hidtil kunnet beholde deres fulde løn. 

Læs også:OB-boss: Superliga-start uden tilskuere er en god løsning

Læs også:PL-dansker langer ud efter sundhedsminister: Det er en direkte hetz

Læs også:Randers-spillerne bliver hjemme: Vi kan nå at indhente det meste