• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Simon Møbjerg Sørensen

Patrick Olsen: Danmark var aldrig et tema

Patrick Olsen: Danmark var aldrig et tema
Illustration

Patrick Olsen har skiftet Inter ud med Strømsgodset i Norge, men hvorfor kom han ikke tilbage til Danmark, når nu han alligevel kom til Skandinavien?

Af Simon Møbjerg Sørensen

19-årige Patrick Olsen har helt sikkert været et tema for danske Superliga-klubber, da det i januar stod klart, at han skulle lejes ud fra Inter for at få spilletid et andet sted. Men unge Olsen valgte at tage på lån hos de norske mestre fra Strømsgodset, og midtbanemanden har på intet tidspunkt ønsket at komme retur til Danmark, som han forlod i sommeren 2012, da han sagde farvel til Brøndby.

- Jeg havde andre muligheder, men jeg havde lidt udelukket Danmark på forhånd. Jeg har ikke lyst til at komme hjem allerede nu, så jeg ønskede at blive i udlandet. Jeg talte med David og Ronny (trænerteamet David Nielsen og Ronny Deila red.), da Strømsgodset var på træningslejr på La Manga, og de præsenterede nogle ideer og en plan, der tiltalte mig. Det er et hold, der vil spille fodbold, som jeg kan lide det og ikke bare vil losse lange bolde op på en angriber.

- Og så handler det også om spilletid. Det får jeg forhåbentlig masser af heroppe, og jeg ønskede ikke at komme til en anden klub, hvor jeg igen skulle sidde meget på bænken. Jeg har brug for noget førsteholdserfaring nu, og det får jeg her i Strømsgodset, siger Patrick Olsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: David Nielsen: Rosenborg og Molde er favoritter

Patrick Olsen blev efter sit første halve år i Inter rykket op i førsteholdstruppen, og han debuterede for Milano-klubben i en Coppa Italia-kamp i december, men Inter ville ikke bruge Olsen fast i 2014, og så ville begge parter gerne finde en løsning, hvor han kunne komme ud på en lejeaftale. Når han returnerer til Inter ved årsskiftet, har han et halvt år tilbage af sin aftale med Inter, og til den tid er alt åbent.

- Inter ville leje mig ud og ønskede altså ikke at sælge, og det betyder vel, at de har en plan med mig. De sætter pris på, at jeg kommer ud og får noget spilletid og noget erfaring. Jeg er slet ikke træt af Italien og Inter. Nu oplever jeg bare noget andet. Det er en anden stil, hvor jeg får et forhold til trænerne, og jeg kan lære af begge verdener. Det er godt for mig at opleve nye ting og se, hvad forskellen er på tilgangen er på fodbolden.

- Vi må se, hvordan det går, og hvad Inter har af planer med mig om et år. Vi må se, hvordan mit 2014 bliver, og derefter kan alt ske. Jeg kan måske blive her. Jeg kan tage tilbage til Inter. Der kan ske noget helt tredje. Det er dejligt at have en masse muligheder, men alt det tænker jeg ikke så meget over lige nu, siger Patrick Olsen.

Patrick Olsen og Strømsgodset åbner Tippeligaen på søndag, når de får besøg af Start.

Superliga

Mere Superliga

Fokus