• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Rieks før mødet med sit gamle hold: Vi manglede en plan

Rieks før mødet med sit gamle hold: Vi manglede en plan
Foto: Nils Petter Nilsson/Getty Images

På lørdag står Søren Rieks over for IFK Göteborg, som han forlod for to måneder siden. Han savnede blandt andet end klar plan og spillestil på sit gamle hold.

Af Anders Dehn

Det kunne næsten ikke være anderledes. Selvfølgelig ender Søren Rieks med at stå over for IFK Göteborg i en af sine første kampe for Malmö FF.

I går var der lodtrækning til kvartfinalerne i den svenske pokalturnering, og her endte de to traditionsklubber som modstandere. Det er dels specielt, fordi de i forvejen er rivaler, dels fordi Søren Rieks forlod IFK for blot to måneder siden.

Da han blev præsenteret i Malmö, flød vreden over for talrige IFK Göteborg-fans, der lod ham vide, hvad de mente om hans sans for loyalitet. Her to måneder senere har Rieks især fået øje på én væsentlig forskel på tilværelsen i Malmø og Gøteborg.

- Det (i IFK, red.) var lidt: 'Vi skal og ud løbe mere, kæmpe mere, vinde flere tacklinger end de andre hold". Det er klart, at man også gerne vil spille godt, men jeg har mærket mere struktur her i det, vi vil gør, specielt idéerne og tankerne i offensiven, siger Rieks til fotbollskanalen.se.

- Man savnede lidt en spillestil. Det var svært at sige, hvad vi var gode til i Göteborg, synes jeg. Vi var gode til at køre hårdt på og nedkæmpe modstanderne, men når det ikke lykkedes, var det svært at vide, hvad vi skulle gøre. Det føltes ikke altid, som om vi havde en tydelig plan.

Den 30-årige offensivspiller har været med i to pokalkampe for Malmö FF i februar: en 1-0-sejr over Allsvenskan-oprykkerne Dalkurd og en 3-0-sejr over Superettan-holdet Gefle. Gensynet med IFK Göteborg bliver altså hans tredje for klubben.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.