• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mikkel Sloth

Tidligere FCM-keeper mærker Jon Dahls indtog i Malmö

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

on Dahl Tomasson har ændret spillestilen i Malmö FF, og det glæder den tidligere FC Midtjylland-spiller Johan Dahlin

Af Mikkel Sloth

2020 var kun få dage gammel, da den nu tidligere assistenttræner på det danske landshold Jon Dahl Tomasson blev præsenteret som ny cheftræner i den svenske klub Malmö FF. Her tog han over efter Uwe Rösler, som blev fyret på trods af, at han havde ført Malmö videre i Europa League, blandt andet efter en sejr over FC København.

Med Jon Dahl Tomasson kom også en ny spillestil, som lader til at være ganske populær hos de lyseblå på den anden side af Øresund. I hvert fald fortæller den tidligere FC Midtjylland-målmand, Johan Dahlin, som nu vogter buret i Malmö, til Fotbolldirekt.se, at den nye spillestil passer godt til klubben.

Læs også:Tomasson imponeret af opbakningen til den første træning i Malmö

- Vi tror på, at vi kan spille, som klubben vil have, og vi har spillertyperne til, at det bliver godt. Det er lidt anderledes i spilopbygningen, da jeg er mere involveret. Det handler rigtig meget om, at man kan tør slå pasningerne, eksempelvis op gennem midten.

Jon Dahl Tomassons spillestil indebærer mere boldbesiddelse, og Johan Dahlin håber, at man på den måde kan vinde kampene lidt mere overbevisende, end tilfældet var under Uwe Rösler.

Læs også:Forventningsfuld Jon Dahl: Vil tage næste skridt med Malmö

- Vi blev gode til at få et resultat, men i Allsvenskan kunne vi have domineret flere kampe, og det arbejder vi på nu. Alt for mange kamp blev afgjort på individuelle præstationer, og på det punkt kan vi tage store skridt. 

Johan Dahlin har som nævnt en fortid i FC Midtjylland, hvor han spillede fra vinteren 2015 til sommeren 2017 og fik i alt 55 kampe. Han skiftede til netop Malmö FF, hvor han blandt andet har været med til at vinde det svenske mesterskab samme år, som han skiftede dertil. Han var også i Malmö fra 2009 til 2013, hvor han i den periode vandt to mesterskaber. 

Læs også:Officielt: Jon Dahl bliver ny cheftræner i Malmö FF

Læs også:Stak hvid løgn: Tysk spion sneg sig ind til Malmö-træning

Læs også:Tidligere Hobro-profil imponerer i Malmö: Viser stort potentiale