• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Tidligere Malmö FF-træner og DBU-spion: En krigserklæring fra Zlatan

Foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovics opkøb af Hammarby diskuteres fortsat flittigt i Sverige.

Af Ole Hoffskov

Zlatan Ibrahimovic har købt sig ind som medejer af Allsvenskan-klubben Hammarby, hvor han nu ejer en fjerdedel af aktierne. Opkøbet er blevet modtaget godt i Stockholm, hvor mange Hammarby-tilhængere slikker sig om munden ved tanken om, at klubben har fået en megastjerne med til bords.

I Malmø er der ikke mange, der slikker sig om munden.

Zlatan Ibrahimovic er et kæmpe navn i den svenske by og i fodboldklubben Malmö FF - så kæmpe, at der for bare en måned siden blev hejst en tre meter høj statue af Zlatan ved klubbens hjemmebane.

Læs også:Dansk anfører om Zlatan-opkøb: Det svarer til, Laudrup købte sig ind i klubben

Selvsamme statue er blevet vandaliseret, efter nyheden om Zlatans Hammarby-opkøb er kommet frem, og angriberens bobæl i Malmø har ligeledes været udsat for hærværk. Fra Malmö FF officielle fangruppe lød det, at statuen nu ikke længere har nogen værdi.

Jens Fjellström, der er tidligere assisterende træner for Malmö FF og scout for Åge Hareide på det danske landshold, har forståelse for, at fronterne er trukket op.

- Hvis Zlatan havde indstillet sin karriere for fem år siden og havde kastet sig over investeringer i forskellige brancher, tror jeg, det var blevet opfattet mere acceptabelt. Men når han køber sig ind i Hammarby og siger, at han vil hjælpe klubben med at blive bedst i Skandinavien, er det jo en krigserklæring mod Malmö FF.  Fra nu af er Zlatan en konkurrent til MFF. Basta, siger Fjellström til Sportbladet.

Læs også:Knudsen om Hareide: Har aldrig set noget lignende

Den tidligere Malmö-træner fastslår, at Zlatan Ibrahimovic næppe har foretaget investeringen for at såre MFF, men den svenske legende har næppe tænk ret meget over konsekvenserne.

I den forgangne sæson sluttede Malmö FF og Hammarby som henholdsvis nummer to og tre i Allsvenkan med á point. Sølvet gik til Malmö FF takket være en bedre målscore. 

Læs også:Zlatan Ibrahimovic-statue vandaliseret: Det er fuldkommen idiotisk

Læs også:Efter Hammarby-investering: Zlatan-bolig udsat for hærværk

Læs også:Profil fra danskerklub langer ud efter Zlatan: Han skal ikke være der

Superliga

Mere Superliga

Fokus