• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil .
Sponsoreret artikel

Walisere spiller længste fodboldkamp nogensinde

Walisere spiller længste fodboldkamp nogensinde
Foto: Getty Images

Det er relativt sjældent, at en fodboldkamp ender 988-951. Det blev dog resultatet af en fodboldkamp i den walisiske hovedstad Cardiff, hvor 33 mænd tog del i en velgørenhedskamp i juli, der varede lige præcis en uge og en time. Det endte med at blive en noget følelsesladet kamp, hvor de fleste af spillerne blev udfordret meget mere både fysisk og psykisk, end de havde forventet.

Af .

Gruppen, som er del af "Kicking Off Against Cancer"-kampagnen, bestemte sig for at forsøge at spille verdens længste fodboldkamp efter de hørte om, at andre medlemmer af kampagnen havde formået at slå rekorden for verdens længste indendørs kamp i 2016 og havde indsamlet over 100.000 kroner på de 36 timer, kampen stod på.

Ifølge deres hjemmeside begyndte de at planlægge udendørsforsøget kort tid efter, at indendørsrekorden blev ratificeret af Guinness i september 2017. De håbede på at få indsamlet en god klat penge, som primært skulle støtte kræftramte og deres familier og give dem chancen for at få en pause og komme lidt væk fra behandlinger og hospitaler. Og tilbage i 2017 virkede verdens længste fodboldkamp nok som en sjov måde at gøre det på.

Desværre for holdet skulle det vise sig at blive en langt større udfordring, end de lige havde troet, for i juni 2019 blev den stående rekord ikke bare slået, men lammetævet, af de to tyske grupper Sportfreunde St. Wendel og Winterbach.  Den gamle rekord var på 108 timer. Imponerende nok spillede tyskerne godt en tredjedel længere end det, og de nåede op på det mål, de havde sat sig, og spillede i en hel uge i træk, altså 168 timer. Ironisk nok valgte de at spille så meget længere, fordi de var stensikre på, at ingen ville turde at slå deres rekord. Den tyske sejr betød, at briterne måtte forlænge deres kamp, og de satte målet op fra 136 til 169 timer.

For hver time spillerne var på banen opsamlede de fem minutters hvile, og i gennemsnit fik spillerne sovet en time hvert halve døgn. Til det formål var der opstillet en række paptelte på sidelinjen, så spillerne ikke kom for langt væk fra banen. Den ugelange kamps sværeste timer lader til at have været det sidste halve døgn, hvor flere af spillerne rapporterer, at stortset alle var igennem en grædetur, men hen mod slutningen livede kampen op igen, og spillernes familier og venner troppede op for at støtte dem.

Til sammenligning blev Danmarks længste fodboldkamp spillet til ære for Haderslev Idrætsklub, som kunne fejre sin 100-års fødselsdag i 2006. Kampen varede 26 timer, og i alt tog cirka 800 spillere af alle aldre del i kampen.

Desuden at være den længeste, så var der også et højt antal af mål da kampen i Cardiff endte med i alt 1939 mål. I sammenligning så menes verdens mest målrige 'rigtige' fodboldkamp ifølge tv2 at være en Pacific Games kamp mellem Vanuatu og Mikronesien, der endte 46-0. I VM-sammenhæng endte Australien med at vinde ganske overbevisende over Amerikansk Samoa med en endelig stilling på 31-0 i en VM-kvalifikationskamp i 2001.

Alligevel bør Amerikansk Samoa måske føle sig en smule lettede – som betting fra Betfair viser, er oddsene på, at Australien vinder næste verdensmesterskab 151.0, og de er rangeret til en delt 38.-plads. Man gruer ved tanken om, hvordan det vil ende, hvis Samoa møder Brazilien, så vil det højt sansynligt være en god konkurrent til verdens mest målrige kamp. 

Walisernes rekord er ikke verificeret af Guinness endnu, og man kan regne med, at der går et halvt års tid, før kampen bliver anerkendt. Hvis ikke tyskerne når at hævne sig…

Superliga

Mere Superliga

Fokus