• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

11 klubber anklager FC Nordsjælland for børnefiskeri: Det er de værste

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En række klubber står frem i BT og fortæller om systematisk fiskeri af børnespillere ned til ni år fra FC Nordsjælland. Klubben anklages blandt andet for ulovlig kontakt til spillerne og for at give gaver for at skifte.

Af Anders Dehn

- Jeg kan godt fortælle dig, hvem der er de værste. Det er FC Nordsjælland. Alle store breddeklubber og os, som er lige under subtoppen, kan uden undtagelse fortælle en, to eller tre grimme oplevelser om FC Nordsjælland.

- Når vi ser deres Superliga-hold i fjernsynet om søndagen, og man roser det for at være det yngste og være fantastisk, så sidder vi alle sammen og siger, at det er rigtigt nok. Men de glemmer lige at fortælle, hvor mange unge mennesker der er stoppet med at spille fodbold, som er blevet slagtet på vejen og som er kommet til FC Nordsjælland på ukorrekte forudsætninger.

Ordene er Pierre Overgaards. Han er formand for KFUM's Boldklub Roskilde, og han står i spidsen for en af de 11 klubber, der i BT anklager FC Nordsjælland for ulovligt at fiske spillere helt ned til ni år gamle via kontakt på sociale medier eller med gaver.

Syv klubber forbliver anonyme, men fire står frem med navn. Foruden KFUM Boldklub Roskilde er det Boldklubben Søllerød Vedbæk, Holbæk Bold- og Idrætsforening og Gentofte-Vangede Idrætsforening.

Blandt andet har to af de anonyme klubberne været samarbejdsklubber med FC Nordsjælland, men droppede samarbejdet, fordi de mener, at Superliga-klubben fisker spillere. Tipsbladet.dk har også været i kontakt med en af de klubber, der fortæller samme historie om samarbejdet, der ophørte.

Tipsbladet.dk har talt med en håndfuld klubber i og omkring Storkøbenhavn. To af dem har været så utilfredse med FC Nordsjællands tilnærmelser mod helt unge spillere, at de har bakket FC København op i den klage, klubben indgav over FCN, og som nu er en sag hos DBU.

Andre klubber siger, at alle de store klubber som FC Nordsjælland, FC København og Brøndby IF alle er lige slemme i deres tilgang til rekruttering af børnespillere.

FC Nordsjælland forklarer sig blandt andet med, at de ikke mener, at de gør noget, som deres konkurrenter ikke gør.

- Vi føler os hverken bedre eller værre end vores kollegaer og konkurrenter, og skulle der være tilfælde, hvor vores adfærd er i strid med regler på området – i enhver afdeling i klubben – så retter vi ind. Vi føler ikke, at antallet af sager mod FCN, sat overfor vores kollegaer og konkurrenters, berettiger at insinuere, at FCN skulle være værre eller bedre end dem på området, lyder det fra direktør Søren Kristensen til BT.

Superliga

Mere Superliga

Fokus