• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

28-årig Brøndby-tysker en af de ældste: Kan ikke gemme mig fra ansvaret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selvom Anthony Jung kun er 28 år, er han en af de ældre spillere i den unge Brøndby-trup. Det giver automatisk et ansvar, som tyskeren ikke prøver at løbe fra

Af Mikkel Sloth

Brøndby fik en perfekt start på foråret, da de i søndags vandt 2-0 over OB på udebane. Her blev det til en sjælden scoring fra Anthony Jung, som udgjorde en tredjedel af de blå-gules tre-mands-forsvar.

I startopstillingen mod OB var unge kræfter som Morten Frendrup og Anis Ben Slimane, og det betyder mere ansvar til de mere erfarne spillere på holdet. Og netop det er Anthony Jung trods sin relativt unge alder på 28-år. Kun ligeledes 28-årige Kevin Mensah var ældre, men den tyske forsvarsspiller er ikke desto mindre sit ansvar bevidst. Det fortæller han til Brøndbys hjememmeside.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Bliver OB hægtet af som de første?

- Jeg var den næstældste i vores startopstilling, selv om jeg er kun 28, men det ansvar kan man ikke gemme sig fra. Jeg prøver at tage ansvar på min måde, ved at levere en god indsats selv og derfra hjælpe dem omkring mig. Det er vigtigt at man leverer selv, før man kan hjælpe andre med deres præstation. Men vi har et godt hold, en god og ung trup, og jeg er klar til at tage mit ansvar som en af de ældre og rutinerede spillere. Og de unge spillere er meget tændt på at lære og suge til sig.

Brøndby har i løbet af vinteren sagt farvel til store profiler som Hany Mukhtar, Dominik Kaiser og ikke mindst topscorer Kamil Wilczek. Men Anthony Jung mener, at hullet efter de tre bliver udfyldt fint af dem, der er tilbage.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde

- Vi har mistet en masse individuel kvalitet med afgangene af Kamil, Kaiser og Hany, men vi har arbejdet hårdt på at udfylde de huller som hold, og det har bragt os endnu tættere sammen i truppen. Det er tydeligt, at alle er klar til at hjælpe deres holdkammerat ved siden af dem selv, både defensivt og offensivt, og det fungerede ret godt. Selvfølgelig er der plads til forbedring, men det var en god start mod OB, og det skal vi tage med os videre.

Næste opgave for Brøndby og Anthony Jung er på søndag, hvor der venter en svær opgave på udebane mod AaB. 

Læs også:Børkeeiet opholder sig i Norge: Føler, jeg har meget at bevise i Brøndby

Læs også:Brøndby slår OB i regnfuld affære

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Krummer i Brøndbys talenter

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.