3-0: AaB moste Brøndby

AaB er, når de toppræsterer, et hold, de færreste modstandere kan forsvare sig imod. Det gjorde man i dag, hvor nordjyderne uden problemer vandt over Brøndby for tredje gang i sæsonen.

4-1 endte det, sidst Brøndby var på Nordjyske Arena for at besøge AaB, der kom fra Brøndby med 2-0 i sæsonens andet indbyrdes opgør. Tvivl var der altså ikke om, hvem der havde det indbyrdes overtag, da de to hold i dag mødtes til sæsonens tredje kamp, der nemt kunne blive afgørende for de to holds medaljemuligheder.

Topscorer Lukas Spalvis var efter et forsømt forår tilbage fra start, og han skulle få den første store chance, da han efter 13 minutter fik en friløber. Symptomatisk for hans forår afsluttede han dog småsløjt, og Rønnow forhindrede en tidlig føring. Fortsat 0-0.

AaB startede bedst og var stærke, når det gjaldt det opbyggende og chanceskabende spil, ligesom man overrumplede Brøndby i de fleste dueller, hvor der var stor forskel. Dødbolde truede man også på, efter Martin Albrechtsen måtte lade sig udskifte med en tidlig skade; Rasmus Jönsson var tæt, tæt på, men hans afslutning sneg sig tæt forbi opstanderen.

Jo, AaB virkede stærkest, og det var helstøbt, besnærende og identisk med det, som man viste på bolden igennem store dele af efteråret.

Og man skulle også få bolden i nettet. Frederik Rønnow, der ellers virkede sikker i målet, kunne ikke holde fast i bolden, der landede for fødderne af Lukas Spalvis, der nemt kunne trille bolden i mål. Dommer Dennis Mogensen vurderede dog, at angriberen var i offside, selvom det så ud til, at den var tvivlsom og lige til øllet.

Forsvindende lidt var det til gengæld, hvad Brøndby kom med, og det var kun Martin Ørnskovs afslutning på overliggeren inden pausen, der reddede lidt af æren. Ellers kunne man glæde sig over, at man ikke var bagud inden teen. Kasper Pedersens afsluttede efter 43 minutter på overliggeren, inden Lukas Spalvis kort efter headede lige på mål få meter fra stregen, hvis man var i tvivl.

AaB fortsætte ufortrødent efter pausen, hvor Thomas Enevoldsen allerede efter fire minutter var alene igennem. Anfører Rasmus Würtz spillede angriberen fri, hvor Frederik Rønnow fjernede brodden og fortsatte en god kamp.

Og så gik den ellers ikke længere. Nicolaj Thomsen fik bolden efter nok et hjørnespark, og så var der ingen nonsens fra den i dag overbevisende venstrekant, der bragede den ind til en fortjent føring. 1-0.

Thomas Enevoldsen headede siden tæt over mål, Rasmus Würtz truede også målet, og AaB så sig generelt ikke tilbage, efter man kom foran.

En time var der spillet, før det blev til 2-0, og det var en gammel kending, der bød sig til. Lukas Spalvis pressede Frederik Rønnow, der måske så tvivlsom ud, ved et fladt indlæg, men ind gik bolden altså. 2-0.

Riza Durmizi havde ingen flot kamp, og det fik han understreget med et kvarter igen, hvor han klodset begik straffespark. Lukas Spalvis var hurtig til at finde bolden og afsluttede siden sikkert. 3-0. Curtain call.

AaB kørte bilen sikkert i garagen, som man har gjort før, Brøndby tabte sæsonens tredje indbyrdes opgør og tre vigtige point i medaljekampen.