• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

60 millioner kroner i forskel: Brøndby-transfers koster dyrt

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Køb og salg af spillere har i år givet Brøndby et kæmpe underskud, der er med til at trække det samlede resultat i den gale retning.

Af Torsten Kjems Hansen

Brøndby har netop præsenteret et dunrende underskud for årets første ni måneder, hvor de røde tal ligger på mere end 60 millioner kroner. I samme periode i 2018 var der et overskud på 26 millioner kroner.

EN af årsagerne til den enorme forskel i tallene kan isoleret set findes i Brøndbys transferaktiviteter og pengestrømme på samme punkt. 

For i årets første ni måneder har Brøndby et underskud på transfer-aktiviteter på 24,2 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes sommerkøbet af norske Tobias Børkeeiet, der kostede Brøndby omkring 10 millioner kroner. 

Læs også:Brøndby-direktør: Det bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår

Januar-købet af Simon Hedlund kostede klubkassen 7,5 millioner kroner. Derudover er der brugt penge på Sigurd Rosted og formentlige udgifter i forbindelse med tilknytningen af de transferfrie Johan Larsson og Andreas Maxsø.

I samme periode i 2018 var der anderledes positive tal på køb og salg af spillere. Blandt andet hentede Brøndby i sommeren 2018 omkring 26 millioner kroner på salget af Christian Nørgaard og 21 millioner kroner på salget af målmand Frederik Rønnow. 

I alt kunne Brøndby for årets første ni måneder præsentere et overskud på hele 36,3 millioner kroner.

Læs også:Avis: FCN sælger stjernefrø senest til sommer - forventer nyt stort salg

Altså er der en forskel på køb og salg af spillere på hele 60 millioner kroner fra 2018 til 2019. Den slags kan mærkes på bundlinjen. Brøndbys forventninger til årets samlede resultat ligger på et underskud mellem 75 og 79 millioner kroner.

Brøndby-direktør Ole Palmå siger om resultatet og den store forskel i transferindtægter:

- Det er frustrerende, at vi kan konstatere, at vi nok engang må justere vores forventninger til hele året. Vi forventer nu, at vi lander i spændet -75 mio. kr. til -79 mio. kr. Vi har i 2019 foretaget en del investeringer i faciliteter og vedligehold af Brøndby Stadion og har i den forbindelse netop afsluttet en række byggesager med større omkostninger end forventet. 

- Derudover har vi oplevet øgede omkostninger til vores fodboldrelaterede aktiviteter, og samtidig har vi ikke realiseret transfergevinster i det niveau, vi havde forventet i 2019. Samlet set betyder det, at 2019 bliver et meget utilfredsstillende regnskabsår.

Læs også:Brøndby IF forventer et endnu større underskud

Læs også:Brøndby-midt: Vi dummer os når vi kigger for langt fremad

Læs også:Avis: Brøndby vil forstærke forsvaret med tidligere FCM-profil

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus