• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

7. december: Idolet Beckham fik Hobro-spiller i Snurre Snups Søndagsklub

7. december: Idolet Beckham fik Hobro-spiller i Snurre Snups Søndagsklub
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk's julekalender byder på en historie om en Superliga-spiller hver dag frem til jul. I dag er det Hobro IK's nummer 7, Vito Hammershøy-Mistrati.

Af Kenneth Jensen

For nogle er det bare et tal, men for andre er det et synonym. For dem er rygnummeret synonym med en position eller en person. For dem er nummeret på ryggen lige så mytisk som navnet lige oven over. Tallet alene kan ikke få spilleren til at gå over i historien, men spilleren kan gøre tallet legendarisk.

Laudrup, Maradona og Pelé i 10’eren; George Best, Eric Cantona og David Beckham i Manchester Uniteds 7’er; Johan Cruyff i nummer 14. Nummeret forpligter, og hver dag frem mod jul kigger tipsbladet.dk nærmere på et rygnummer og den historie, der gemmer sig bag spilleren, som bærer det.

I dag er den 7. december, og vi sætter fokus på nummer 7 i Hobro IK, Vito Hammershøy-Mistrati.

Dengang Vito Hammershøy-Mistrati var 7 år, fandtes der hverken Instagram eller Facebook. Twitter var sikkert kun en tanke, og det samme var flere af de internetsider, man i dag har et bogmærke på og besøger dagligt. Faktisk var internettet og adgangen til WWW stadig i opstartsfasen, og de farverige udtryk, mange websites har i dag, var kun en drøm dengang. Dengang var mobiltelefonen ej heller allemandseje, omend antallet af mobiltelefoner var ved at blive udbredt, og internetadgangen i de danske hjem blev mere og mere udbredt.

Hvor man i dag med et enkelt tryk på telefonen har adgang til internettet og stjernernes sociale medier og dermed kan drømme sig væk fra hverdagens ligegyldigheder, var det faktisk kun hver tredje familie, der i foråret 1999 via en hjemmecomputer havde adgang til internettet. Og så kunne man i øvrigt ikke snakke i telefon samtidig: Det var enten eller. Nettet eller fastnettelefonen. Løftede man røret, mens man gik online, blev man mødt af en "ring op-lyd", der fortalte, at nu var man altså på vej ind i en helt anden verden. Og telefonen var optaget, når man var online.

Siden er der teknologisk sket helt utroligt meget, men Vito Hammershøy-Mistratis idoldyrkelse af David Beckham er fortsat fra de unge år og helt frem til i dag.

Da Vito Hammershøy-Mistrati i sommer skiftede fra FC Helsingør til Hobro IK, var det en kærkommen lejlighed til at minde sig selv om det store idol, der havde en lang og flot karriere for primært Manchester United og England, inden han indstillede sin karriere i 2013.

- Da jeg var lille, tror jeg, jeg var Danmarks største Beckham-fan. Han spillede for Manchester United, og så har jeg altid spillet i nummer 7 som miniput og lilleput, og så fik jeg bare muligheden igen. Jeg så, at nummer 7 var ledig i Hobro, og så tænkte jeg, at den måtte jeg have. Det er udelukkende på grund af David Beckham, at jeg spiller i nummer 7, fortæller Vito Hammershøy-Mistrati, der også senere afslører en sjov sidehistorie.

Når man i dag spørger Vito Hammershøy-Mistrati til David Beckham, kan han også rapportere fra englænderens liv.

- Jeg følger ham på alle de sociale medier og følger med i hans liv, og jeg synes stadig, han er mega sej. Nu hvor han ikke spiller fodbold mere, er det meget på grund af hans velgørende formål, blandt andet et Unicef-projekt. Han har også stadig kontrakt med Adidas og har lige udgivet nogle ret fede retrostøvler, som jeg synes ret godt om. 

- Og så kan jeg bare godt lide ham og hans familie. De er verdensstjerner, men på en eller anden måde er de nede på jorden alligevel. Brooklyn (den ældste søn) har arbejdet på en kaffebar, og Romeo (den mellemste søn) har også fået arbejde på kaffebaren. David og Victoria (David Beckhams kone) vil gerne have dem til at forstå, hvad penge er. Det kan jeg godt lide, selv om de ikke mangler penge, siger Vito Hammershøy-Mistrati.

Et billede fra dengang, hvor David Beckham og "Posh Spice" var modeikoner og klodens største kendispar.

Mads Hvilsom er en af Hobro-profilens gode venner, og han kalder selv Hammershøy-Mistrati for en "italiano", der er vild med mode og god mad. Det kan den 25-årige midtbanespiller skrive under på, og han fortæller, at han også har italienske spillere, han ser op til.

-  Der er også et par italienske - jeg var for eksempel stor fan af (Antonio) Conte. Han lavede saksespark i en landskamp (mod Tyrkiet i 2000, red.), så jeg måtte ned og købe en Conte-trøje. Og så har jeg altid holdt med Roma på grund af Totti. Han er også et stort forbillede. Men jeg kan egentlig ikke svare på, hvorfor det lige var Beckham. Han var bare den sejeste, syntes jeg dengang. Jeg spillede også altid i hans støvler, siger Vito Hammershøy-Mistrati.

At det altid har været Beckham, findes der bevis på, og det bevis har nogle af holdkammeraterne i Hobro IK for nyligt set.

Da Vito Hammershøy-Mistrati var 7 år, var David Beckham lige blevet gift med Victoria fra Spice Girls. De to var verdens største kendispar, og David Beckham havde også succes på banen. I sommeren 1999 vandt han sammen med Manchester United "The Treble" - Premier League, Champions League og FA Cuppen - og så blev han nummer to i Ballon d'Or-afstemningen - altså kåringen af verdens bedste fodboldspiller.

Og den store fascination af David Beckham kom på prøve, da Vito Hammershøy-Mistrati var bare 7 år. Som en sjov sidehistorie var Hobro-spilleren nemlig i Snurre Snups Søndagsklub, hvor han blev andet blev testet i en quiz om fodbold og David Beckham.

- Det var et indslag om idoler, og så ved jeg ikke lige, hvordan de fik fat i mig, men det gjorde de, fordi jeg var fodbold-fan og Beckham-fan. Først kom de på besøg hos mig og så mine støvler, mine plakater og mine pokaler, og så spurgte de, om jeg ville med ind i studiet, og det kom jeg så. Jeg var 7 år. Vi snakkede lidt generelt om fodbold, og så var der en quiz, hvor de viste klip på en storskærm. En sparkede et frispark, og jeg skulle så gætte, hvem det var. Det var selvfølgelig "Becks". Jeg var selv keeper dengang, og der kom også et klip, hvor Barthez lavede en redning. Jeg vandt i øvrigt, siger den store David Beckham-fan og forklarer:

- Det var sgu meget sjovt. Jeg kan huske, at Bubber stillede en masse ledende spørgsmål, men dem hoppede jeg slet ikke på. Jeg tror, mine forældre var stolte. Jeg så det selv for ikke så lang tid siden sammen med drengene fra Hobro, og de taler stadig om det. Det er også grunden til, at jeg kan huske det så tydeligt, siger Vito Hammershøy-Mistrati om klippet.

Et opslag delt af vitohm1992 (@vitohm1992) den

Et billede fra Vito Hammershøy-Mistratis tid i Lyngby Boldklub. Dengang spillede han ikke i nummer 7.

 Selv om Vito Hammershøy-Mistrati en dag skulle få chancen i en anden og større klub end Hobro IK, kommer han ikke til at stå fast på at spille i nummer 7, fortæller han. Så stort er egoet ikke, og han havde da også nummer 14 i Helsingør og nummer 13 i Lyngby BK.

- Når jeg har skiftet klub, er jeg ikke nogen Ibrahimovic, der siger til Martial, at jeg skal spille i nummer 9. Jeg tager bare et nummer, der er ledigt. 7'eren var ledig i Hobro. Jeg har haft mange forskellige numre, hvor jeg nu har spillet, siger han.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus