• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK's millionindkøb klar til at score mod klubben: Jeg har stadig hjertet i AaB

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mikkel Kaufmanns skifte til FC København kom ud af det blå, men udsigten til en større klub og europæiske kampe overbeviste ham i fornuften i skiftet. Han lover dog AaB troskab det næste halve år - også når holdet møder FCK om tre runder.

Af Anders Dehn

MIkkel Kaufmann var tidligt oppe i morges. Allerede lidt over klokken 9 udsendte AaB en meddelelse om, at klubben havde solgt sin topscorer, som nærmest stadig sad med kuglepennen i hånden i København.

Det var meget passende, at der var fart over feltet, for hele skiftet er sket hurtigt. For få dage siden havde Mikkel Kaufmann end ikke overvejet, at han skulle sælges, men nu har han altså skrevet under på en femårig kontrakt gældende fra sommer.

- Jeg havde jo ikke tænkt tanken, at jeg skulle til FCK, så lidt overrasket var jeg da. Men nu kom der en god mulighed, og så valgte jeg at slå til. Det er ikke noget med, at jeg har stået og sagt, at jeg ville væk fra AaB for enhver pris. Klubberne blev enige, og så valgte jeg at indgå i dialogen, fortæller Kaufmann til tipsbladet.dk.

Hvorfor sagde du ja?

- Fordi det var muligheden for at komme til en klub på en lidt større hylde med et lidt større setup og med mange Europa-kampe. Det var det, jeg slog hårdt ned på.

Mikkel Kaufmann er 19 år gammel og har spillet fast for AaB i et halvt år. Til sommer skal han tage kampen op med prominente navne som Dame N'Doye, Michael Santos, Jonas Wind, Pieros Sotiriou og Mohamed Daramy, hvis de altså alle fortsætter i FCK.

Læs også:Mikkel Kaufmann om skifte: Havde ikke tænkt tanken for få dage siden

Den nordjyske teenager tager dog de udsigter med ophøjet ro.

- FCK spiller utroligt mange kampe, fordi de er med i mange turneringer. Jeg tror, de har spillet omkring dobbelt så mange kampe som AaB i efteråret (23 vs. 36, red.), så det er jeg ikke nervøs for. Det tager jeg meget stille og roligt. Jeg tror på, at jeg god nok til at spille, siger Kaufmann.

Ekstra Bladet skrev i går, at FC København var klar til at betale 25 millioner kroner for angriberen, og journalisten Søren Sorgenfri skriver i dag på Twitter, at den endelige pris er 20 millioner med det samme og 5 millioner i mulige bonusser.

AaB noterede desuden i sin selskabsmeddelelse, at handlen var "angiveligt den næststørste handel to danske klubber imellem." Hvad siger hovedpersonen til det prædikat?

- Det har jeg ikke tænkt så meget over. Det var, hvad klubberne blev enige om. Det har jeg ikke noget med at gøre.

Kan man helt ærligt godt undgå at tænke på det?

- Jeg har ikke tænkt over det før, så det kan man åbenbart godt, siger Kaufmann.

Nu har den unge angriber et halvt år til at vænne sig til tanken. Det betyder til gengæld, at han stadig er AaB'er, når holdet møder FC København i tredje runde af foråret. Han kan altså med et mål være med til at ødelægge sin kommende klubs mesterskabschancer og dermed sine egne muligheder for at spille Champions League.

Læs også:Kaufmann til FCK: Der kan ske justeringer i angrebet til sommer

I foråret 2019 stillede lejesvenden Carlo Holse ikke op for Esbjerg fB i kampene mod sin moderklub, FCK, men samme ordning har Kaufmann ikke fået.

- Jeg er AaB-spiller næste halve år, så hvis jeg bliver sat til at spille, så spiller jeg selvfølgelig, slår han fast.

Kaufmann er dog opsat på, at det ikke skal hedde sig, at han ikke gør sit bedste for den klub, han har fået sin fodboldopdragelse i.

- Jeg vil være meget ked af det, hvis det var det indtryk, jeg efterlod. Det vil jeg vise: at jeg ikke mentalt er i København, men at jeg stadig har hjertet for AaB det næste halve år. Jeg vil stadig gøre alt, hvad jeg kan, for at vi kommer i top 6, gør det godt der, og at vi kommer langt i pokalen, siger han.

Og mens Mikkel Kaufmann beholder AaB i hjertet, forsikrer han, at han ikke har FCK så langt fra hjertet, at han ikke bryder sig om klubben. Brugere på sociale medier påpegede ellers onsdag med et glimt i øjet, at Kaufmann på Facebook syntes godt om siden "for alle os der hader FCK!" 

Det kan Kaufmann godt grine ad den dag i dag.

- Det er en af de ting, man synes er sjovt, når man er 10-11 år gammel. Der var også en anden, der skrev, at jeg syntes godt om siden "Bryster", og at det stod jeg nok stadig ved. Jeg liker en masse mærkelige ting fra dengang jeg var yngre. Det er der nok mange, der gør, siger angriberen.

Læs også:Millioner i kassen i AaB: FCK har opdaget, at Mikkel har unikke data

Læs også:Transfernyt: FC København har købt Mikkel Kaufmann i AaB

Læs også:Trods stort salg: AaB forventer op mod 13 millioner kroner i minus

Superliga

Mere Superliga

Fokus