• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AaB-anfører om dårlig statistik: Der er en helt anden tro på tingene nu

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB har ikke en god statistik mod de øvrige top seks-hold i denne sæson, men det bekymrer ikke Lucas Andersen.

Af Victor Risager

Søndag afvikles den sidste spillerunde i Superligaens grundspil, og mens der i de senere år har været stor spænding om, hvilke hold ville havne i top seks, er det ikke tilfældet i år.

Fem hold er sikre, og meget skal gå meget galt, hvis AaB skal miste sjettepladsen til Randers FC. Nordjyderne skal således tabe mod AGF, mens Randers FC skal besejre FC København og hente syv mål på målscoren.

AaB er dermed efter alt at dømme tilbage i Mesterskabsspillet, som de ellers missede sidste år, men det er først nu, at det rigtige arbejde begynder.

Læs også:Optakt: OB - Esbjerg fB

- Det giver selvfølgelig en vis ro, at det i hvert fald er noget tættere på, end det var sidste år på samme tidspunkt. Men nu starter arbejdet. Ikke omkring top seks, men med at vise hvor gode vi er, så vi skal ud og angribe kampene mod AGF, siger AaB-anfører Lucas Andersen til Tipsbladet og fortsætter:

- Det er ikke bare top seks, vi vil. Vi vil spille med om noget. Om det så er en bronzemedalje eller en fjerdeplads, så skal vi derop, hvor vi presser os selv til at levere det yderste. Og dem, vi gerne vil måle os med, det er dem, der ligger deroppe, så at vi nu er med i top seks, ændrer ikke så meget på, hvad vi skal ud at gøre, siger Lucas Andersen i et stort interview med Tipsbladet.

AaB blev af FC Nordsjællands cheftræner, Flemming Pedersen, udråbt som førsteudfordreren til tredjepladsen i Superligaen. Til gengæld har AaB en tvivlsom statistik imod de øvrige top seks-hold - FC Midtjylland, FC København, AGF, Brøndby IF og FC Nordsjælland.

Læs også:Optakt: FC København - Randers FC

Nordjyderne har spillet ni kampe mod holdene, og her er det blevet til to sejre og syv nederlag. Det bekymrer dog ikke AaB’s anfører.

- Jeg er sikker på, at de også sidder med en fornemmelse af, at et AaB-hold, der er inde i et godt flow, det er også et svært hold at møde. Så jeg er egentlig ikke så bange for, at vi ikke har formået at vinde så mange kampe tidligere, for det er en helt anden tro på tingene, der hersker i holdet lige nu. Folk er virkelig målrettede i forhold til det her med at komme ud at angribe tingene, og vi har fået finpudset en masse ting, så vi har jo ikke noget at miste. Det er bare ud over stepperne, og så må vi vise, hvad det er, vi kan. Der er simpelt hen ikke andet for, siger Lucas Andersen.

AaB kan forbedre deres statistik mod de øvrige top seks-hold, når de søndag møder AGF på hjemmebane.

Du kan læse det store interview med Lucas Andersen i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvordan fordeles millionerne?

Læs også:AGF-boss giver RB Leipzig den kolde skulder: Det er ikke attraktivt for os

Læs også:Tv-millionerne regner over Superligaen: Dette er på spil før næste runde

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.