AaB blev snydt for sejren til sidst

Der var masser af underholdning og dramatik, da AaB og FC Midtjylland spillede 3-3 i Aalborg.

FC Midtjylland var søndag pisket til sejr mod AaB, efter at Jess Thorups tropper i midtugen tabte et vigtigt skridt i guldkampen mod Brøndby.

Gæsterne fik da også lagt maksimalt pres på AaB i kampens indledende minutter, og det var særligt på dødboldene, at FC Midtjylland blev farlige. Efter 18 minutter kom det fortjente føringsmål så, da Bubacarr Sanneh steg til vejrs på et indkast og headede bolden i kassen. 1-0.

AaB gav dog ikke op, og få minutter senere fik hjemmeholdet udlignet, da Filip Lesniak umarkeret fik lov til at tage bolden til sig i Midtjylland-feltet efter et hjørnespark. Midtbanespilleren kiggede op, curlede bolden op i hjørnet og så stod kampen 1-1.

Udligningen var stik i mod spil og chancer, men alligevel var det også AaB, der med ti minutter tilbage af første halvleg kom på tavlen igen. Kasper Kusk driblede på fremragende vis bolden frem, inden at han fra kanten af feltet slog et millimeterpræcist indlæg ind bag gæsternes forsvar, hvor Pavol Safranko satte foden på bolden. 2-1 til hjemmeholdet.

Kort efter fik Gustav Wikheim en stor mulighed for at udligne, da Sanneh headede på tværs, men nordmanden ramte ikke bolden. I stedet gik AaB til pause med en 2-1-føring.

Efter pausen intensiverede FC Midtjylland presset, og efter få minutter var Bubacarr Sanneh tæt på at score igen. Hovedstødsforsøget prellede dog af på stolpen.

Med en lille halv time igen kom udligningen så. Jakob Poulsen sparkede et frispark frækt og intelligent under AaB-muren, og afslutningen kom bag på Jacob Rinne, der ikke fik afværget forsøget. 2-2.

Efter 71 minutter gjorde Paul Onuachu så comeback for FC Midtjylland, da han blev skiftet ind til sin FCM-kamp nummer 100. Det var den høje angribers første optræden siden februar, og nigerianeren var allerede farlig i minutterne efter, da han to gange var tæt på med hovedet.

I stedet var det AaB, der slog til umiddelbart efter. Kasper Kusk fremtvang et hjørnespark, som endte for fødderne af den 19-årige indskifter Wessam Abou Ali, der sparkede sin første Superliga-scoring i kassen. 3-2.

I slutminutter forsøgte FC Midtjylland at kaste alt frem for at få en udligning, og i dommerens overtid lykkedes det også.

Udligningen var dog meget kontroversiel. Jores Okore var på vej op for at heade en indlæg væk, da han blev trukket ned af Paul Onuachu. Midterforsvareren fik dog ikke frispark, og i stedet endte bolden for fødderne af Frank Onyeka, der sparkede bolden i nettet til store protester fra AaB-spillerne.

Målet blev kampens sidste, og FC Midtjylland smed dermed vigtige point i guldkampen, inden at Brøndby senere søndag møder FC Nordsjælland.