AaB forfremmer talent til førsteholdet
2016-03-14 12:56
Foto: AaB

AaB kommer ikke til at gå amok i indkøb til sommer, men der er et særligt lup på spillerne i løbet af foråret, for AaB regner med forstærkninger i løbet af sommeren.

Efter 2-6 i Telia Parken søndag aften hang flere spiller fra AaB med hovedet, da de steg ombord på den bus, der skulle fragte dem hjem til Aalborg. Nederlaget var anden kamp i træk, hvor AaB ikke fik point i Superligaen, og således står pointhøsten på ét af ni mulige efter forårets tre første kampe.

Det er selvsagt en tand skuffende for en klub, der især af medierne blev talt som en konkurrent til FC København i toppen af Superligaen. Og det er også en skuffelse for AaB, men klubben fra Nordjylland vælger at vende den om og se på det, der trods alt kan tages med fra opgøret.

- Der vil være variationer i præstationerne - især hos yngre spillere, der ikke har spillet så mange gange. Derfor skal sådan en kamp i Parken her også gerne være lærerig for os. Det kan godt være, vi ender med nul point, men så håber vi, det er en lære, så vi næste gang kan slå FCK, siger sportsdirektør Allan Gaarde til tipsbladet.dk.

Netop truppen er under grundig overvejelse hos Allan Gaarde, der til sommer kan se angriber Lukas Spalvis forlade Aalborg-klubben, ligesom forsvarsspiller Kenneth Emil Petersen skifter til OB. Og så er der Nicolaj Thomsen, der med al sandsynlighed også forlader AaB. Så sportsdirektøren har truppen under lup og gør sig overvejelser om, hvad der skal ske til sommer.

- Vi har hele tiden meldt ud, at vi skal finde en midtstopper. Til sommer har vi kun tre. Vi rykker en U19-spiller op, og så har vi i Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg to, som vi har stor tiltro til. Men vi skal have en fjerde stopper, der har noget mere rutine, siger Allan Gaarde og forklarer:

- Alle, der spiller hver uge, er jo et eller andet sted til eksamen. Det må vi sige. Men vi er ikke så unuancerede, at vi baserer det på en eller to kampe. Det skal ses over længere sigt, siger AaB-chefen, der får millioner at lege med, når Spalvis gennemfører sit skifte til portugisiske Sporting.

Og tilbage til kampen i Parken var der ikke nogen, der forsøgte at gemme sig over på det skuffende resultat.

- Vi laver helt åbenlyst for mange fejl. Men cadeau til vores måde at angribe kampen på. Nogle kalder det naivt, vi kalder det ambitiøst. Der er masser af ting, der lykkes i den her kamp, men det at lukke seks mål ind er selvfølgelig for mange, siger Allan Gaarde.

AaB's næste opgave er AGF på hjemmebanen i Aalborg.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO