• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB eller karrierestop: Risgård-fremtid afgøres først efter sommerferien

Hvis ikke Kasper Risgård får forlænget sin kontrakt i AaB, der løber ud til årsskiftet, stopper han karrieren. Sportsdirektør Allan Gaarde har haft samtaler med veteranen om fremtiden, men den falder ikke på plads lige foreløbig.

Af Anders Dehn

- Jeg skal aldrig andre steder hen. Hvis det ikke er AaB, så er det slut.

Udmeldingen fra Kasper Risgård efter weekendens meriterende 1-0-sejr over FC København var klar nok. MIdtbaneveteranen har kontraktudløb til nytår, og kan han ikke få aftalen forlænget i hjerteklubben, indstiller han karrieren.

Det store spørgsmål er så, om AaB vil forlænge med Risgård. VIceanføreren har haft svært ved at tilspille sig en fast plads i denne sæson, men har fået fem startpladser i rap, dog dels på grund af skader centralt.

Spørger man sportsdirektør Allan Gaarde, får man dog ikke noget entydigt svar.

- Det er en dialog, vi løbende har med Kasper. Vi er selvfølgelig glade for, at Kasper ser AaB som sin klub og er loyal over for klubben. For en mand, som har haft så fantastisk en karriere, giver det enormt god mening, at det er her, han skal slutte. Vi må finde ud af, hvornår det er, siger Gaarde til tipsbladet.dk.

- Vi har allerede haft nogle snakke, men der bliver ikke noget afgjort før på den anden side af sommerferien.

Et vigtigt aspekt bliver formentlig, hvor vigtig Risgård er udset til at være på fremtidens AaB-hold. I det meste af denne sæson har han spillet en birolle, men 35-årige Risgård har fået en hel del ros for sine seneste præstationer.

Evnen til at levere, når der er brug for ham, og efter han har siddet på bænken i månedsvis, er symptomatisk Kasper Risgård og hans karriere, mener sportsdirektøren.

- Præstationen i weekenden var jo fantastisk. Der er en grund til, at Kasper Risgård og Rasmus Würtz, som begge har en fremskreden alder, har haft så fantastiske karrierer. Netop at de er vindere og ikke giver op, selv om de er i modgang. Det har været kendetegnet for Risgårds karriere. Han kan helt sikkert stadig bidrage på banen og helt sikkert også til vores yngre spillere. Han har både oplevet op- og nedture i hjemlandet og udlandet, siger Allan Gaarde.

- Jeg husker, da jeg selv spillede med ham, og han havde en svær start på sin professionelle karriere og blev udlejet til FC Nordjylland, fordi han havde svært ved at slå sig fast. Han havde en stærk karakter og gav ikke op, og nu har han været med i flere mesterskaber og pokaltriumfer. Så jeg er ikke overrasket over, at han stadig bidrager.

Risgårds næste chance for at bidrage er fredagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus