2016-01-12 14:46
Foto: René Schütze/Polfoto

Hvis Nicklas Helenius gerne vil væk fra AaB, er klubben åben for en dialog, for det fortjener han, siger sportsdirektør Allan Gaarde. Han opfordrer dog i første omgang angriberen til at forsøge at spille sig på holdet i AaB.

- Jeg håber, at jeg får en form for sikkerhed for, at jeg kommer til at spille. Jeg ved, at hvis jeg får spilletid og tillid, kommer jeg 100 procent til at lave mål igen. Så jeg håber, at jeg den 31. januar (ved transferdeadline, red.) ved, at jeg kommer til at spille, om det er i AaB eller et andet sted

Nicklas Helenius var ganske klar i mælet, da han talte med tipsbladet.dk i december. Samme besked lød fra agent Mads Bach Lund forleden.

Problemet er, at Helenius har kontrakt til sommeren 2017. AaB hentede ham tilbage til Aalborg på en permanent aftale så sent som for et halvt år siden. Derfor får han ikke bare sådan lige løbepas, men sportsdirektør Allan Gaarde har forståelse for angriberens situation.

- Jeg ved jo godt, at en spiller, der har været i Premier League og er tidligere topscorer i Superligaen, også skal have spilletid. Vi er også interesserede i, at Nicklas spiller. Men pt. har vi bare to, der scorer en hel del mål i Superligaen, siger Gaarde med henvisning til Lukas Spalvis og Thomas Enevoldsen.

Den vished for spilletid, som Helenius efterlyser, har sportsdirektøren svært ved at udstede. Den er der ingen, der får. Men:

- Der er jo en lang opstart med mulighed for at rykke i hierarkiet. Der kommer også nogle træningskampe, hvor man kan vise, hvad man kan, påpeger Gaarde.

24-årige Helenius og hans agent forlanger afklaring på spillerens situation. Den nuværende situation er uholdbar, lyder det. Skulle de komme til Gaarde med et definitivt ønske om at få bevilliget et klubskifte, er sportsdirektøren lydhør.

- Vi er altid åbne for dialog; det har han også fortjent med sin historik i AaB. Den dialog har vi også. Igen: der kan ske meget i to måneders opstart, og nogle gør det godt i træningskampene. Transfervinduet er åben, så who knows? Hvem ved, hvad der kan ske?

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO