• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AaB rykker fem talenter op i Superliga-truppen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hele fem spillere fra AaB's U19-vicemestre forfremmes til nordjydernes førstehold.

Af Ole Hoffskov

AaB plejer at kunne mønstre et hold rigt på nordjyske talenter, og der er intet, der tyder på, at det vil ændre sig i årene frem.

Frem mod den kommende sæson har AaB således valgt at forfremme hele fem talenter fra U19-holdet til Superliga-mandskabet, og de vil dermed slå deres folder i Danmarks bedste række efter sommerferien.

Det mest velbeskrevede blad af de fem er angriberen Mikkel Kaufmann, der i den forgangne sæson nåede at snuse til Superligaen og score et enkelt mål. Derudover er der blevet plads til brødreparret Lukas og Oliver Klitten samt forsvarsspilleren Anders Bærtelsen og offensivspilleren Søren Tengtsted. Sidstnævnte er den eneste af de fem, der endnu ikke har fået debut for AaB.

- Det er en absolut sjældenhed, hvis ikke minimum én spiller fra hver årgang formår at avancere til vores Superligatrup, men det er nogle år siden, at vi senest har haft så mange fra samme årgang, der byder sig til. Jeg kan i den forbindelse kun rose vores trænere og ledere i AaB talent for deres dygtige arbejde, ligesom samarbejdet med vores flere end 120 partnerklubber er uvurderligt, siger sportsdirektør Allan Gaarde til AaB's hjemmeside.

AaB sikrede sig lørdag sølv i U19-ligaen, og af de 24 spillere, der pt. er i nordjydernes førsteholdstrup, har de 17 spillet ungdomsfodbold i AaB. 

Superliga

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. ...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.