• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Samler på gamle kendinge: Det er folk med brændende AaB-hjerter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben AaB har hentet Rasmus Thelander tilbage til klubben. For et år siden lejede klubben Lucas Andersen, og det er halvanden år siden, at man købte Kasper Kusk.

Af Kenneth Jensen

Superliga-klubben AaB præsenterede torsdag forsvarsspiller Rasmus Thelander, og dermed er en god, gammel kending tilbage i det nordjyske. Det var her, at karrieren for alvor tog fart for Thelander, der var medvirkende til, at AaB både vandt mesterskab og pokaltitel i sæsonen 2013/2014.

Efter fire år i udlandet har AaB nu hentet Thelander tilbage, og han er ikke den eneste tidligere AaB, der har taget turen tilbage til Aalborg.

Inden for de seneste 18 måneder har sportsdirektør Allan Gaarde hentet tre mand tilbage - foruden Thelander er det Lucas Andersen og Kasper Kusk.

- For os skal det gerne være en kombination, når vi handler. Nu skal man huske på, at vi foruden Lucas Andersen og Rasmus Thelander også har hentet Iver Fossum, Patrick Olsen og Andreas Hansen i det her vindue. Når vi henter Thelander og Lucas Andersen hjem, handler det om, at de selv var med på ideen. Det er så dygtige spillere, at de er meget attraktive for andre klubber.

- Det er stort, at de prioriterer at vende hjem til den klub, de har følelser for. Det er folk med brændende AaB-hjerter. Det er en kæmpe gave for en klub som vores, der er bygget på værdier og klubfølelse, siger sportsdirektør Allan Gaarde til tipsbladet.dk.

Mens Lucas Andersen spillede i AaB i hele sidste sæson, inden nordjyderne vekslede en lejeaftale til en permanent aftale, fik man denne sommer mulighed for at hente Rasmus Thelander i hollandske Vitesse.

Thelander, der har fået en treårig aftale med AaB, er 28 år og bliver formentlig en spiller, som Jacob Friis vil bygge sit forsvar omkring.

Rasmus Thelander blev i 2015 solgt fra AaB til Panathinaikos. Han skiftede han til schweiziske FC Zürich i 2017, og for et var det altså til Vitesse. Nu er han så tilbage i Aalborg.

Superliga

Mere Superliga

Fokus