• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Malte L. Nørgaard

AaB startede mod otte af klubbens egne i seneste kamp: En klar strategi

AaB havde hele otte af klubbens egne spillere i startopstillingen i det seneste opgør mod Randers.

Af Malte L. Nørgaard

Selvom den står på nedrykningsslutspil i Nordjylland i denne sæson, så er der i den grad blevet plads til klubbens egne talenter på førsteholdet.

Senest havde AaB hele otte spillere, som har spillet ungdomsfodbold i klubben, med i deres startopstillingen. Og det er altså ikke helt tilfældigt, siger sportsdirektør Allan Gaarde.

- Vi har en strategi, der handler om at udvikle talenter fra Nordjylland. Den strategi kører vi, fordi vi tror, den er rigtig, og fordi vi har en vision om at være økonomisk bæredygtige, siger han til Ritzau og fortsætter.

- AaB kommer ikke til at bruge flest penge, men vi kommer til at satse på vores talentudvikling, og Jacob Friis (AaB-træner, red.) passer perfekt ind i den strategi.

I mandagens kamp mod Randers gav cheftræner Jacob Friis blandt andet Superliga-debut til det 18-årige AaB-talent Lukas Klitten, der serverede et oplæg som tak.

Den debut imponerede en af klubbens etablerede spillere, Lucas Andersen.

- Det var fedt at se, at Lukas Klitten kunne levere på det niveau, som han gjorde i sin første kamp, siger Lucas Andersen, der også er et produkt af ungdomsarbejdet i AaB.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.