• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-træner misser næste kamp: Datteren er alvorligt syg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jacob Friis er ikke på sidelinjen, når AaB møder SønderjyskE søndag, fordi han bare treårige datter torsdag fik konstateret leukæmi. Det er endnu uvist, hvornår han er tilbage på arbejde.

Af Anders Dehn

Er man fodboldtræner, er man det ikke bare på fuldtid, men i alle døgnets vågne timer. Jobbet fylder alt, men der er trods alt nogle ting, der er vigtigere. Derfor er AaB's Jacob Friis ikke med, når holdet møder SønderjyskE på søndag.

Klubben fortæller på sin hjemmeside, at trænerens treårige datter torsdag fik konstateret leukæmi (blodkræft), og at familien øjeblikkeligt blev overført til Aarhus Universitetshospital, Skejby for at tage hul på behandlingen.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - AaB

Det er desuden uvist, hvornår Jacob Friis er tilbage på træningsbanen. I hans fravær får assistenttræner Lasse Stensgaard det overordnede ansvar, og han flankeres af den anden assisten, Allan K. Jepsen, og U/19-træner David Olsen.

Det er anden gang i denne uge, at dansk fodbold rammes af en ulykkelig nyhed relateret til kræftsygdom. Onsdag fortalte Lars Høgh, at den cancer i bugspytkirtlen, som han ellers var sluppet af med, var vendt tilbage.

Læs også:Chok: Sportsdirektøren forlader AaB med øjeblikkelig virkning

Timingen falder på tragisk vis sammen med Knæk Cancer-ugen, som løber i hele denne uge. Det betyder omvendt, at ugen er fyldt af tiltag, der skal være med til at sætte fokus på og skaffe penge i kampen mod kræft.

AaB fortæller, at klubben beder offentligtheden behandle oplysningerne om Jacob Friis og hans familie med respekt, og at de er videregivet efter ønske fra cheftræneren selv.

Læs også:AaB-boss: Vi ville have en anden end Gaarde, og han ville gerne stoppe

Læs også:Nye skader i AaB-forsvaret: Skaden brød en smule op igen

Læs også:Lucas Andersen om Gaarde-opsigelse: 10 ud af 10 er overraskede