AaB forfremmer talent til førsteholdet
2016-01-13 12:49
Foto: AaB

De overvejer fortsat, om der skal flere assistenttrænere ind i AaB. En beslutning træffes først, når januar er blevet til februar.

Allan Kuhns skifte til Malmö FF har sat gang i en mindre trænerkabale, som AaB skal have til at gå op. Jacob Friis er rykket op fra at være U/19-træner til at være Lars Søndergaards højre hånd på førsteholdet.

Nu overvejer sportsdirektør Allan Gaarde og resten af ledelsen, om der skal endnu en assistenttræner ind. Det var nemlig meningen, at Friis skulle op i førsteholdstruppen for at supplere Kuhn til sommer, og dermed er der udsigt til, at der kommer én træner færre, end var planen tilsagde.

- Nu er det en ny situation, og vi skal vurdere, hvilke færdigheder staben skal bestå af, og hvilken profil det eventuelt skal være. Ligesom med truppen er det væsentligt, at staben har forskellige komplementære færdigheder, siger Gaarde til tipsbladet.dk.

Han har ingen tidshorisont for, hvornår beslutningen skal træffes. Det ligger dog fast, at de ikke stresser over at finde ud af det i AaB. Dels har de frem mod sommeren lige så mange medlemmer i trænerstaben, som de havde før Kuhns afgang, dels er der mere presserende ting at se på.

- Fokus er ikke så meget på det punkt lige nu. Vi er ret trygge ved at have Friis. Nu har vi fokus på at lukke det her transfervindue godt, siger Allan Gaarde.

I Jacob Friis har AaB fået en eftertragtet herre som assistenttræner for førsteholdet. Den 39-årige klubmand kunne efter Gaardes udsagn have fået andre jobs i Danmark, ligesom U/17-træner Lars Knudsen, der blev assistenttræner i FC Midtjylland i efteråret.

- Der er stor efterspørgsel på vores trænere; det er vi både stolte over og kede af. Stolte, fordi det viser, at der bliver gjort et godt arbejde i klubben generelt. Det er ingen hemmelighed, at Friis også var efterspurgt i flere Superliga-klubber.

Jacob Friis har dog valgt at blive i AaB og tage skridtet op som assistent på førsteholdet. De kommende måneder vil vise, om han så får selskab af en ny træner. Men det bliver ikke, før januar bliver til februar.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO