• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Absalonsen vender hjem: Skal suge så meget ud af mine ben som muligt

Foto: Mark Brake/Getty Images

Når Johan Absalonsens kontrakt med SønderjyskE udløber, er han lige knap 34 år. Men den tidligere Superliga-profil satser på at fortsætte karrierens længere tid end det næste år, som han har papir på.

Af Anders Dehn

Det var egentlig meningen, at Johan Absalonsen skulle tilbringe resten af sin aktive karriere i Australien. Der kunne han spille på et fornuftigt niveau, og familien kunne få et eventyr i et noget mildere klima, end den var vant til i Haderslev.

Men Absalonsen nåede kun ét år i australsk fodbold, før SønderjyskE i sidste uge kunne præsentere ham som ny, gammel spiller i klubben fra næste sæson. Det var ikke helt efter hensigten, men sådan går det nogle gange, når virkeligheden overhaler selv den bedste planlægning.

Læs også: SønderjyskE overrasker: Henter Absalonsen hjem igen

- Det var også planen, inden vi tog af sted, at det skulle være slutningen på karrieren, og det kunne være, man kunne gå lidt mere i bar mave end hjemme i Danmark. Men det går ikke altid, som man planlægger, siger Johan Absalonsen.

- Vi rejste af sted med to små piger, og jeg trænede en hel del, så jeg var ikke så meget hjemme ved familien. Så det var en udfordrende tid for familien, fordi jeg var meget væk hjemmefra, og min kone var meget alene med pigerne. Til sidst gjorde vi det hele op og følte, vi havde fået det eventyr, vi søgte. 

Den tidlige hjemkomst skal dog ikke ses som et tegn på, at familien Absalonsen ikke kunne lide deres eventyr. 

- Det har været et fantastisk år. Også fodboldmæssigt. Jeg fik kun 12 ligakampe og fire i pokalen, men jeg kunne være med og gøre en forskel (blandt andet med seks mål, red.). Jeg viste trods alt vist mit værd de gange, jeg spillede dernede, siger Johan Absalonsen.

- På det personlige plan voksede vi meget som familie af at være så langt væk hjemmefra. Vi har nydt det og ville aldrig være det foruden. Men nu har vi prøvet det, og vi er klar til at give vores unger en fast base herhjemme.

Desværre for venstrebensspillere brugte han en del tid på at være skadet, hvilket forklarer, at han kun nåede 12 ligakampe for Adelaide. Han vil desuden nærme sig de 34 år, når kontrakten med SønderjyskE efter næste sæson, så tanken, at aftalen er Absalonsens sidste, er nærliggende. Men det er ikke en, Johan Absalonsen selv har tænkt.

- Jeg har lært af erfaring, at man ikke kan spå om noget i fodbold. Men hvis det går rigtig godt det næste år, får jeg svært ved at lægge støvlerne på hylden. Jeg har et år til at vise, at jeg har niveau til at spille Superliga, og jeg håber, jeg kan holde mig fri for skader og kan suge så meget ud af mine ben som muligt. Det skulle gerne være mere end et år, siger den kommende SønderjyskE-spiller.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus