AC Horsens slog FC Helsingør i Farum

AC Horsens holder fast i top 6-drømmen efter en sikker 2-0-sejr over FC Helsingør.

FC Helsingørs første hjemmekamp i foråret blev ikke spillet på deres rigtige hjemmebane, og det blev gjort tydeligt kort før kampstart. Pludselig skulle banen på Right to Dream Park vandes, og sprinklerne gik i gang, hvorfor kampen måtte udskydes fem minutter, indtil man fik slukket for vandet.

Da kampen gik i gang var det imidlertid hjemmeholdet der startede bedst. Selv om Horsens inden kampen havde givet udtryk for, at de ikke frygtede kunstgræsunderlaget, kunne de slet ikke holde på bolden, og i stedet var Helsingør der fik kampens første store chance, som Nicolas Mortensen misbrugte.

Horsens kom dog tilbage og blev farlige på omstillinger og dødboldene, men Vaporakis i Helsingør-målet holdet dem fra fadet.

Der kom heller ingen mål i kampens første halvelg, men vi skulle ikke vente længe i anden halvleg, inden gæsterne fra Horsens kunne bringe sig i front.

Efter et af deres karakteristiske Mikkel Qvist-indkast, fik Helsingør ikke clearet bolden ordentligt, og den faldt i stedet ned for fødderne af Mikkel Drost, der kunne sætte sin mand og sparke kuglen i mål.

Og så åbnede kampen sig mere op. Kort efter var Okosun millimeter fra at sende Horsens yderligere i front, men hans hovedstød blev reddet på stregen af fremragende forsvarsspil af Daniel Jørgensen. Minuttet efter var det så Helsingør, der var tæt på at udligne via en dødbold, men Joronen diskede op med en fantastisk redning.

I slutminutterne fik Horsens pladsen til at lukkekampen, og Peter Nymann afsluttede kynisk en veleksekveret omstilling med få minutter tilbage. Kampen sluttede 2-0, og Horsens ligger i øjeblikket på Superligaens fjerdeplads og holder altså fast i top 6-drømmen.