• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Afgående OB-boss: Nu kommer der en ny mand uden lig i lasten

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jesper Hansen stopper som sportsdirektør i OB, når næste transfervindue slutter. Han mener, at OB er en helt anden klub i dag, end da han kom til, men tiden er inde til, at en ny chef, der ikke har taget alle de kampe, han har, skal føre arbejdet videre.

Af Anders Dehn

Når han har lukket endnu et transfervindue i, stopper Jesper Hansen som sportsdirektør i OB. Dermed siger han farvel som den sportschef/-direktør i Superligaen, der har haft sit job i næstlængst tid. Kun Jens Hammer Sørensen overgår ham.

Hansen efterlader en klub, der ifølge ham selv ser helt anderledes ud end den, han kom til i 2013. Det seneste år er Superliga-holdets sportslige resultater endelig begyndt at leve op til forventningerne, så spørgsmålet er, hvorfor han stopper nu.

- Jeg synes, at vi er nået lang med at bygge et fundament op. Den sidste ting været at få Superliga-holdet op i top 6, og det lykkedes vi med i sommer. Siden kamp seks i sidste sæson har vi været det tredjebedste hold i Danmark målt på point, så jeg er rigtig glad for, at vi har fået Superliga-holdet med sammen med de andre ting, vi har lavet, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

- Jeg føler, at den opgave, jeg gik ind til, er vi kommet rigtig langt med. For at bringe OB videre skal der en ny mand på posten.

Læs også:Stort chok i OB: Sportsdirektør Jesper Hansen siger op

Var det dit eget valg?

- Ja, 100 procent. Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Niels Thorborg (storaktionær og bestyrelsesformand, red.), og Niels har også spurgt, om jeg nu var helt sikker, siger den afgående sportsdirektør.

- Men som jeg siger: Når man arbejder så meget, som vi har gjort med OB, bliver det lidt som ens barn. Så kigger man lidt på, hvordan man får udviklet videre på tingene. Jeg føler, tiden er rigtig til, at der kommer en ny med frisk energi.

Mens OB's resultater det seneste år - en femteplads i sidste sæson og en aktuel fjerdeplads - ikke fejler noget, har det været et langt tilløb fyldt med niendepladser og deslige. Undertiden har dele af OB's fanbase krævet Jesper Hansens fyring.

Sportsdirektøren har dog ønsket at aflevere klubben og Superliga-holdet i god stand.

- Det er lige nøjagtig det, der er pointen. Jeg synes, vi er lykkedes på mange parametre, desværre første i sidste sæson og denne sæson med Superliga-holdet. Men der er substans i vores klub, og jeg synes, det er det rigtige tidspunkt at sige farvel og tak.

Læs også:OB har ingen afløser for Jesper Hansen: Store sko skal fyldes ud

- Fra jeg startede til i dag, synes jeg, vi har en helt anden klub. Det er opnår man ikke uden mange kampe og meget arbejde. Nu kommer en ny mand uden de lig i lasten og de kampe, jeg har taget. Han kommer med frisk energi til at tage nye kampe, siger Jesper Hansen.

Hvad er det for nogle kampe, du har taget?

- Det har været meget omkring kultur. Meget omkring baner. Og i forhold til den gamle amatørbestyrelse. Der har været mange kampe undervejs. Også med komunen i forhold til faciliteter og skoleordning.

Hvad skal du lave fremover?

- Den 31. januar holder jeg en lang ferie, og så må vi se. Så vil jeg bruge tiden på at finde ud af det. Jeg har været sportschef i over 20 år, og det er en livsstil. Lige nu synes jeg, det er passende at få ilt til hjernen og overveje, hvad der skal ske.

OB har endnu ikke en afløser for Jesper Hansen på plads. Det skal klubben bruge den kommende tid på at finde.

Læs også:Succes-træner i Superligaen: Vi kunne lige så godt have tabt kampene

Læs også:Prøvespiller til eksamen i OB: Vi vil snarest afgøre, hvad vi gør med ham

Læs også:Prøvespiller fik 90 minutter i OB's storsejr over HB Køge

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.