• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Agent: Stephan Andersen har ikke opgivet karrieren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Stephan Andersen har ikke afskrevet at komme tilbage på fodboldbanen på trods af en alvorlig skade og en fremskreden fodboldalder. Det fortæller agent Michael Johansen til tipsbladet.dk.

Af Ole Hoffskov

Superligaens ældste spiller har slet ikke været på banen i denne sæson, og det er ikke til at sige, om han overhovedet kommer det.

37-årige Stephan Andersen pådrog sig en alvorlig skade i achillessenen tilbage i maj, da han vogtede målet for FC København mod FC Midtjylland, og siden har veteranen ikke været i kamp. Til nytår udløber kontrakten med FC København, og en måned forinden fylder den tidligere landsholdskeeper 38.

Til sammen udgør det mange af de ingredienser, et karrierestop traditionelt er lavet af, men Stephan Andersen har ikke definitivt valgt at lade sig pensionere fra fodbolden. 

Læs også:Brøndby-stopper efter voldsom skade: Kaiser var Harry Potter gange fem

- Han har ikke opgivet at komme tilbage, men det hele afhænger selvfølgelig af, hvad han kan bidrage med. Det er i en meget sen alder, at Stephan er blevet ramt af en så alvorlig skade, og det skal han selvfølgelig have med i overvejelserne. Der er ikke så meget andet at gøre lige nu end at se, hvad der sker. Nu skal han først og fremmest blive sin skade kvit, og så kigger vi på, hvad der er af muligheder, siger Michael Johansen, der er agent for Stephan Andersen, til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi har et håb om, at Stephan kan nå at træne lidt inden årets udgang, men det vigtigste er, at han ikke forcerer noget. Han tager det stille og roligt, og det kan han også sagtens tillade sig. Han er jo ikke førstevalget i FCK, så der er ingen grund til at stresse.

Fremtiden i FC København er endnu ikke afklaret, selv om aftalen udløber til nytår, og det kan meget vel skyldes den aktuelle situation på keeperfronten, hvor de danske mestre foruden Stephan Andersen råder over Sten Grytebust, Frederik Ibsen og Karl-Johan Johnsson. Ståle Solbakkens hovedbrud er, at de to førstnævnte er ukampdygtige.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - september

- Jeg tror ikke, at han forlænger med FCK, men lad os se. Hvis Grytebust er langtidsskadet, kan det jo være, at der er et incitament for at forlænge, men det er svært at sige på nuværende tidspunkt, siger Michael Johansen.

Stephan Andersen har optrådt 270 gange i Superligaen, og han kan desuden skrive 30 danske A-landskampe på CV'et. I udlandet har målmanden tørnet ud for Charlton Athletic, Evian Thonon Gaillard, Go Ahead Eagles og Real Betis. 

I 2008 vandt Stephan Andersen Tipsbladets "Det Gyldne Bur", som gives til Årets Målmand i Danmark. 

Læs også:Jan Bech Andersen: Derfor var Fernando Torres i Brøndby

Læs også:Tidligere Premier League-målmand træner med i FC København

Læs også:Brøndby-boss: Vi kan kæmpe mod FCK om tre-fire år

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus