• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-anfører før sæsonstart: Vi er bedre, end vi var sidste år

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Niklas Backman mener, at AGF-truppen står stærkere nu end i begyndelsen af sidste sæson. I aften indleder holdet Superligaen mod Hobro IK.

Af Anders Dehn

Når AGF-spillerne i aften træder ind på DS Arena, mangler især to navne på holdkortet. Kamil Grabara er vendt tilbage til Liverpool efter endt lejemål, og Jens Stage har trukket FC Københavns hvide trøje over hovedet i stedet for AGF's.

Men anfører Niklas Backman er ganske fortrøstningsfuld forud for sæsonen. For AGF har også hentet Nicolai Poulsen i Randers FC, Jon Dagur Thorsteinsson i Fulham, Nicklas Helenius i OB og den australske landsholdsback Alex Gersbach i NAC Breda.

Læs også: Optakt: Hobro IK - AGF

Alt i alt er holdet i plus, mener kaptajnen.

- Jeg synes, vi står meget, meget stærkt rustet. Kamil er taget væk, og Stage, som var en stor profil på holdet, blev solgt, men vi har også fået nogle dygtige spillere ind, som jeg tror kan blive rigtig godt. Man skal også huske, at vi har mange unge spillere, som er blevet et år ældre. Jeg tror, mange af de unge kan gøre det godt i år. Jeg synes, vi står stærkere rustet i år på det her tidspunkt, end vi gjorde sidste år, siger Backman til tipsbladet.dk.

Læs også: Anfører tilbage efter 5 måneder: Jeg var heldig med skader før AGF-tiden

Alle de nævnte spillere kom til inden sæsonstart og har derfor haft mulighed for at træne og spille sig ind på holdet før den første turneringskamp. Det er vigtigt, synes Niklas Backman.

- Vi gjorde handlerne, inden sæsonen startede. Nogle gange kommer de til, når man har spillet tre kampe. Så stor ros til "PC" (sportschef Peter Christiansen, red.), som har hentet spillerne, så vi kan spille os sammen. Jeg er meget positiv over for den trup, vi har nu.

Spørgsmålet er så, hvad den trup kan opnå. AGF missede igen i sidste sæson målsætningen om en plads i top 6, men det gider Backman ikke tale om nu. Der er andre ting, der er betyder noget her før sæsonstart.

- Jeg er faktisk ret træt af den snak om top 6. Jeg synes, vi skal udvikle os som hold. Det er det vigtige. Hvordan vi så slutter, når sæsonen er forbi, må vi se. Men jeg synes, vores målsætning skal være, at vi skal udvikle vores spil, og vi skal udvikle vores spillere. Og så handler det selvfølgelig om at vinde fodboldkampe, men det skal vi også nok, siger han.

- Vi er vel bedre, end vi var sidste år, og hvad endte vi da? Nummer otte? Men jeg synes, det er en fejl at sige, at vi skal ende i top 6. For hvad hvis vi gør det? Er sæsonen så ovre? Det er klart, at man gerne vil spille det slutspil, men vi kan ikke starte nu med at sige, at vi skal i top 6, for der går lang tid. Nu er der fokus på Hobro, og at vi skal vinde den kamp.

Kampen begynder i aften klokken 19, Niklas Backman er igen kampklar, efter han tilbragte næsten hele foråret på tribunen med en hovedskade.

Superliga

Mere Superliga

Fokus