• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

AGF-anfører om nyt nederlag: Måske tænkte man det var en luksuskamp

Foto: Getty Images

AGF's anfører Niklas Backman ser tilbage på 3-4-nederlaget til Silkeborg og erkender, at flere ting ikke fungerede omkring forsvaret.

Af Torsten Kjems Hansen

AGF var i flyvende form efter 11. spillerunde, da sejr nummer seks i træk blev sikret og det 20. point sat ind på kontoen. En placering i top 6 med afstand til forfølgerne var sikret og humøret var ganske højt. 

Siden er det ikke blevet til point i hverken udekampen mod Randers FC eller senest hjemme mod bundproppen fra Silkeborg IF. 

Først vandt Randers med 2-0 og senest vandt Silkeborg IF med 4-3 foran 22.000 tilskuere på Ceres Park. Et af AGF's varemærker i den gode stime af sejre var evnen til at holde modstanderne fra at score, men nu er der altså lukket seks mål ind i de seneste to kampe. 

Læs også:Tidligere Superliga-slider stopper karrieren: Tiden er inde

At man taber 4-3 hjemme til Silkeborg, der i sæsonen indtil da slet ikke havde vundet en fodboldkamp har skabt panderynker i og omkring AGF. Anfører Niklas Backman er ikke sen til at erkende, flere ting gik galt. 

- Hvis vi ikke forsvarer os ordentligt med alle 11 spillere, er vi ikke så gode defensivt, som vi skal være. Da det gik supergodt for os, sagde jeg også, at årsagen var, at vi forsvarede os som et hold. Nu mødte vi Silkeborg, og måske tænkte man, at det var en luksuskamp, og at det måske så ikke var nødvendigt at forsvare alle mand. Men så bliver man straffet i Superligaen, siger Niklas Backman til jp.dk.

Anføreren forklarer, at holdet ved 3-3 nok også havde mere travlt med at score til 4-3 end også have fokus på forsvaret. Og så scorede gæsterne altså til 4-3 i de døende minutter. 
AGF's næste modstander er FC København på hjemmebane mandag aften, og siden venter et pokalmøde med OB, inden FC Nordsjælland er værter i Superligaen på kunstgræsset i Farum. 

Læs også:Millionregn over Superligaen: Så mange tv-penge får hver enkelt klub

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby rykker stærkt mod toppen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Læs også:Silkeborg-målscorer om første sejr: Kan give noget til dagligdagen

Læs også:AGF-fyring overraskede ikke Riddersholm: Jeg havde pakket kontoret ned

Læs også:AGF-angriber efter skuffelse: Træerne vokser ikke ind i himlen

Læs også:Tre mænd tiltalt for angreb på Jens Stages lejlighed