• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

AGF-australier om Superligaen: Mere fysisk end jeg havde regnet med

Foto: Getty Images

Zach Duncan har været overrasket over fysikken i Superligaen efter sit skifte til AGF.

Af Mads Bye Marboe

19-årige Zach Duncan skiftede for godt to måneder siden til AGF, og selvom australieren blev hentet til Århus som udviklingsspiller, er det allerede blevet til to indskiftninger på klubbens førstehold.

Sportschef Peter 'PC' Christiansen udtalte i sidste uge, at "Zach Duncan har set overnaturlig god ud allerede," og midtbanespilleren er da også selv godt tilfreds med sin start i klubben.

- Det var været rigtig fint. Jeg nyder det. Det er en god, velfungerende klub, og det har gjort starten nemmere. Det virker som én stor familie. Alle spillere i truppen har taget godt imod mig, og når man føler sig velkommen, er det også lettere at fokusere 100 procent på fodbolden, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Duncan har tidligere i karrieren optrådt for barndomsklubben Marconi Stallions og Brisbane Roar, men er nu taget om på den anden side af kloden.

Og det er en stor omvæltning for den unge australier, som dog finder tryghed hos Alex Gersbach og især Mustafa Amini.

- Det siger sig selv, at det var hårdt lige til at begynde med. Der har været meget nyt at forholde sig til, men nu er der jo to andre australiere i truppen (Mustafa Amini og Alex Gersbach, red.), og især "Musti" er en stor del af klubben, og han har virkelig været med til at få mig til at falde hurtigt til.

- Jeg ved, at jeg er langt hjemmefra, men når jeg har dem omkring, føler jeg faktisk ikke, at jeg er specielt langt væk fra Australien.

I Danmark er Duncan kommet til en liga, som er mere fysisk, end han tidligere har været vant til, og det skal den unge mand lige vænne sig til.

- Ja, det synes jeg (at den er mere fysisk, end jeg havde regnet med red.), men i Australien spillede jeg heller ikke spillet særlig meget førsteholdsfodbold, og seniorfodbold er bare noget andet end at spille på ungdomsniveau. Så jeg skal vænne mig til den fysiske spillestil og tempoet.

Duncan har samlet set spillet lidt mere end 50 minutter for århusianerne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus