• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

AGF-back jagter spilletid: Vil gøre det svært for træneren

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Lejesvenden Kevin Diks fik ikke meget spilletid i efteråret, men er nu klar til at tage kampen op med Alexander Munksgaard om pladsen på højre back

Af Mikkel Sloth

I sommer hentede AGF en på papiret prominent navn i form af hollandske Kevin Diks. Han blev lejet i italienske Fiorentina, og kom med erfaring fra både Serie A, Æresdivisionen, Champions League og Hollands U21-landshold.

I AGF har han dog haft svært ved at tilkæmpe sig en startplads, og har stået bag Alexander Munksgaard i kampen om højre back-positionen. Det hjalp ikke, at han kom til AGF med en mindre knæskade, som han er blevet opereret for i vinterpausen. Derfor er det kun blevet til 68 minutter i AGF-trøjen, men nu er han klar til at tage kampen op og tilspille sig en startplads. Det fortæller han til Stiften.dk.

- Jeg havde nået et godt punkt mod slutningen af efterårssæsonen hvor jeg var skadesfri. Men holdet spillede godt og vandt mange kampe, så det var svært at komme ind og få spilletid. Nu er min opgave at gøre livet svært for træneren i de kommende måneder, og jeg kan næsten ikke sætte ord på hvor klar jeg er til det.

Han fortæller samtidig, at han ser sig selv som en bedre spiller end Alexander Munksgaard. Derfor skal han i en alder af 23 år have karrieren tilbage på ret køl efter et par svære år i Fiorentina med flere udlejninger. 

Nu vil Kevin Diks bruge den sidste tid inden forårspremieren den 16. februar til at overbevise AGF-træner David Nielsen om, at han skal have chancen på det velspillende mandskab, der sluttede efteråret på en flot tredjeplads. AGF møder Randers i den første kamp efter vinterpausen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus