• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-boss bekræfter interesse for profil: Der har været nogle henvendelser

Dino Mikanovic' agent sagde tidligere i november, at det måske var tid til noget nyt, og det kan godt være, svarer sportschef Peter Christiansen. Det er dog ikke givet, at backen forsvinder. Det ligner til gengæld exit for Björn Daniel Sverrisson.

Af Anders Dehn

Til nytår udløber to AGF-spilleres kontrakter, og til sommer udløber ni andres. Det er et helt hold af spillere, hvis fremtid endnu er uafklaret, og det kan man jo anskue fra to vinkler: som et problem eller som en mulighed.

Sportschef Peter "PC" Christiansen ser det i høj grad fra sidstnævnte perspektiv. De mange udløb giver ham og den øvrige ledelse en chance for at stikke retningen for fremtidens AGF, men hvor mange af dem skal forblive i klubben?

Læs også: Stort "PC"-interview: AGF skal kunne tiltrække U21-landsholdsspillere

De spillere, hvis kontrakter udløber til sommer, er Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Dino Mikanovic, Niklas Backman, Martin Spelmann, Björn Daniel Sverrisson, Ryan Mmaee og talenterne Benjamin Hvidt og Alexander Ammitzbøl. Sverrisson har allerede sagt, at han med 98 procents sikkerhed forlader AGF, og det er de også indstillet på i klubben.

- Det kan jeg godt konfirmere. Jeg kan nok også godt sige med 99 procents sikkerhed, lyder det fra Peter Christiansen, der antyder, at det også kan blive før for Sverrisson og Martin Spelmann.

- Spelmann og Björn, hvis vi putter dem i en kasse, har lidt selv givet udtryk for, at de ikke spiller nok, så hvor lander det henne? De har en kontrakt til sommer, så det må januarvinduet vise, siger sportschefen.

Interesse for Mikanovic
En hel forsvarskæde af spillere kan også stå foran exit, og for Mikanovic’ vedkommende ligner det mest et spørgsmål om tid. Hans agent – eller en af dem – sagde tidligere på måneden til bold.dk, at ”nu er det tid til noget nyt.”

- Det kan også være, det er det. Så er det sådan, hvis vi får snakket os derhen, og de emner, som måske ellers dukker op. Jeg tror ikke, spilleren er helt afklaret endnu. Der skal jo være noget, som er både sportsligt og økonomisk mere attraktivt end AGF for ham. Der ved jeg ikke, om jeg synes, der har været noget endnu til ham. Af det jeg ved af, siger Peter Christiansen, der ikke helt afskriver at beholde backen.

- Dino og jeg har faktisk en ret ærlig og åben dialog, fordi der har været nogle henvendelser direkte til mig og noget, han er kommet med, hvor han siger: "Der var godt nok en, men det tror jeg sgu ikke." Så vi må tage tingene, som de kommer ind, og så må vi diskutere det. Hvis han ender med at være her, er det fint, og hvis han finder det rigtige, og vi kan finde en løsning med en eventuel klub, der skal overtage ham, så kan det også være, det er den rigtige løsning.

Og så er der de tre midtstoppere, hvoraf især anfører Pierre Kanstrup falder i øjnene. Dem er ”PC” mindre meddelsom om.

- Der er både noget økonomi og noget på stilen og retningen: Hvordan forestiller vi os, vi gerne vil se ud om ét år, om to og tre år på spillestilen, som er med i den opgørelse, lyder det.

Ryan Mmaee blev først lejet i sommer, og hvorvidt købsoptionen i aftalen skal indfries, afgør de første til april, siger Peter Christiansen.

Endnu før alle sommerudløbene bliver aktuelle, skal sportschefen også tage stilling til unge Nimo Gribenco og reservemålmand Roman Mysak, der har været skadet det meste af sin AGF-tid. Hans kontrakt udløber, når 2018 bliver til ’19, og lige nu overvejer AGF-ledelsen, om førstekeeper Oscar Whalley skal have endnu hårdere konkurrence.

- Vi kan vælge at sige, at Oscar er nummer ét, eller at han skal have hårdere konkurrence, så vi har en fifty-fifty-duel igen, eller skal vi have en, der er bedre end Oscar. Det er sådan noget man diskuterer og evaluerer på løbende og ikke mindst, når sæsonen er slut, siger han.

I morgen bringer tipsbladet.dk et stort interview med Peter Christiansen, der fortæller, hvilken slags spillere AGF skal bestå af i fremtiden, og hvorfor det kommende halve år er skelsættende for klubben.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AGF - Brøndby IF

Begge hold går ind til kampen med gode sejrsstimer i ryggen, men begge kan ikke fortsætte. Læs vores optakt til en af dansk fodbolds klassiske storkampe.

Optakt: AaB - AC Horsens

AC Horsens har ikke vundet i de seneste seks udekampe i Superligaen men møder et AaB-hold, der har topscoreren skadet. Hvem vinder søndag i Aalborg?