• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF forventer flere tilgange: Der mangler kun én ting, og det er en angriber

Målmændene, forsvaret og midtbanen er på plads for AGF. Derfor er det kun angrebet, der mangler forstærkning, mener sportschefen, der da også er på udkig efter en, der kan udfylde den rolle. Den rette skal gerne kunne fylde inde i feltet.

Af Anders Dehn

David Nielsen mente forleden, at Peter Christiansen havde haft så travlt mellem efterårets afslutning og den første træningsdag i 2019, at han måtte have spist juleand med headset på. Så galt var det nu ikke, men ikke desto mindre var der tre nye ansigter stod klar i mandags, da ferien sluttede.

Vinteropstarten er endnu kortere, end den plejer, og slutter for AGF's vedkommende 8. februar, så sportschefen ville ikke risikere at sidde i øjeblik og famle efter forstærkninger.

Læs også: Medie: AGF-nyindkøb afviste Brøndby

- Vi har også bare været meget sikre på, hvad vi gerne ville, og hvem vi gerne ville have. Så kunne vi lige så godt prøve i stedet for at afvente. Det er vi heldigvis lykkedes med med de tre første signinger, siger Peter "PC" Christiansen til tipsbladet.dk.

"De tre første". Det kunne godt lyde til, at du forventer, der kommer flere.

Læs også: Officielt: AGF-emne skal på lån i Celtic

- Det tror jeg også, der gør.

AGF's tre tilgange er målmanden Kamil Grabara, midtstopperen Frederik Tingager og backen Alexander Munksgaard. Dermed er defensiven klaret, og Peter Christiansen kan vende sin opmærksomhed mod den modsatte ende af banen.

- Du kan se på den der, siger han og peger på en tavle med hele AGF-truppen fordel på positioner på banen.

- ... hvor mange midtbanespillere, vi har, hvor stærk midtbanen er, og hvor stor konkurrencen er der. Så er det nok ikke lige der, behovet er størst. Og når vi nu synes, vi har gjort vores ting i forsvaret, så er der kun ét sted tilbage, og det er oppe foran.

Spørgsmålet er så, hvorfor der ikke også stod en ny angriber klar, da holdet begyndte vintertræningen i mandags, når nu detn slags var en prioritet. Svaret er, at AGF, trods alt, ikke styrer hele fodboldverdenen.

- Jeg synes, vi har nogle rigtig fine emner. Men der er også anden interesse for de spillere, og de skal selvfølgelig se, hvor de synes, den bedste pakke og det bedste projekt er. Derfor kan de nogle gange være lidt mere ombejlet end andre. Eller også er det bare nogle gange den rækkefølge, tingene kommer i, siger "PC".

Han og cheftræner David Nielsen råder i forvejen over lejede Ryan Mmaee, Mustapha Bundu og André RIel, der kan kaldes angribere, mens midtbanespilleren Jens Stage også fik en række kamp længst fremme i løbet af efteråret. De har til sammen scoret otte mål i alle turneringer i første halvdel af sæsonen.

Netop Stages vikariat i angrebet kunne indikere, at AGF har hårdt brug for en fast målscorer, men sportschefen er ikke så desperat, at han vil hente en ny for enhver pris.

- Vi kan ikke bringe os selv i en situation, hvor vi skal have en for alt i verden og så bare tager en eller anden. Men i forhold til det, vi mangler, og det, vi kunne få brug for i bestemte kampe, der vil I se, at typen kommer til at give mening, når vi kommer dertil, siger han.

Hvad er det for en type?

- Det er jo en, som kan spille med ryggen til mål, og som kan være der, hvor det gør ondt. Som vil bløde i feltet, som har næse for at lave mål, og som kan starte presset, hvilket også et vigtigt i den måde, vi spiller på.

Nicolai Brock-Madsen, der slog igennem i Randers FC, mens Peter Christiansen var sportschef der, og som "PC" var med til at sælge for en håndfuld millioner, fik sin kontrakt med Birmingham ophævet i december. Har sportschefen mon talt med ham?

- Om hvad? Om AGF?

Ja, han er jo kontraktfri og kan i hvert fald spille med ryggen mod målet.

- Ja, det kan han. Der er mange gode emner, men det har jeg ikke rigtig nogen kommentar til.

Superliga

Mere Superliga

Fokus