AGF-jagter millionindsprøjtning: Formanden afviser økonomiske problemer
2016-01-15 17:46

AGF håber på at komme nærmere et nyt stadion og skal i næste sæson jagte en placering i top 6, fortæller AGF's bestyrelsesformand Lars Fournais.

AGF's bestyrelsesformand Lars Fournais, sportschef Jens Andersson og direktør Jacob Nielsen var i efteråret ude i en prekær balancegang, hvor de ledte efter en ny cheftræner sideløbende med, at AGF skulle vinde kampe i Superligaen.
 
Efter sidste kamp i december blev Morten Wieghorst fyret som cheftræner og dagen efter erstattet med Glen Riddersholm, der havde været uden job siden en opsigelse i FC Midtjylland i juni.
 
Ind er også kommet en ny assistenttræner, Lars Friis fra FC Midtjylland, og Peter Christiansen er hyret som chefscout efter at have sagt op som sportschef i Randers FC ovenpå AGF-konkurrentens hede flirt med de senere FC Nordsjælland-investorer.
 
For knapt et år siden kom den tidligere AaB-, FC Midtjylland- og Horsens-ungdomschef Anders Madsen til som ny talentchef i AGF, og der er i det hele taget skiftet meget ud i den århusianske klub siden nedrykningen til 1. division for halvandet år siden.
 
AGF's trænerskifte har vakt stor opsigt, da oprykkerholdet var i relativt sikker afstand af nedrykningsstregen med sejren over FC Midtjylland i Morten Wieghorsts sidste kamp, men Lars Fournais fastholder, at skiftet var nødvendigt efter et 2015 med store gnidninger mellem cheftræneren og ledelsen i klubben.
 
- AGF bliver kritiseret udefra for igen at mangle kontinuitet. Men den kontinuitet kan altså kun bruges til noget, hvis tingene udvikler sig i den rigtige retning, og tingene gik i den forkerte retning. Vi har haft negativ kontinuitet i AGF i mange år, og så er det mit og den øvrige ledelses ansvar at gribe ind. Jeg fornemmer en masse ny energi, siger Lars Fournais til Tipsbladet.
 
Rammerne omkring fodboldholdet er Lars Fournais i høj grad med til at sætte – han er Jacob Nielsens chef, og hvor en trænerfyring i december 2015 så absolut ikke var planen, da Morten Wieghorst blev præsenteret 18 måneder tidligere, er der andre ting i AGF, der ifølge Fournais er gået som planlagt.
 
Jacob Nielsen har skåret i udgifterne for at give plads til et større spillerbudget, og det kommende regnskab skal ligge i intervallet minus to til plus to millioner kroner. Desuden lever stadion-debatten i høj grad i Århus, selvom kommunens spareplaner på børne- og ældre-områderne i disse uger fylder mere end den lokale fodboldklubs byggedrøm.
 
- Vi har meldt ud, at vi i den nye Superliga-struktur fra sommer vil ligge i top 6 hvert år, og det skal vi have budgettet til. Vi har kræfterne til det, fordi vi har trimmet økonomien og kan lægge flere ressourcer i den sportslige afdeling, siger Lars Fournais, der spår, at AGF ender med at få et nyt stadion, uanset at et stadionbyggeri ikke nødvendigvis er populært blandt alle borgere.
 
- Jeg kan ikke forestille mig, at FC Midtjylland var blevet dansk mester på Ikast Stadion. Der er sket rigtigt meget i fodbold, siden stadion i Århus blev ombygget for 18 år siden. Som formand for AGF skal jeg se på, hvad der gavner vores virksomhed, og det betyder sindssygt meget, at vi kommer til at spille vores kampe med tilskuerne tættere på spillerne, siger Lars Fournais, der understreger, at han ikke kan sætte en tidsramme op for stadionprojektet.
 
 
Læs hele historien om AGF's 2016 og hør Lars Fournais', Glen Riddersholms og sportschef Jens Anderssons bud på det nye år i en større AGF-artikel i fredagens udgave af Tipsbladet.
 
Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.
 
Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.
 
Du kan også vælge at få det leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.
 
Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement
 
I fredagens Tipsbladet kan du også læse om:
Hvorfor Tipsbladet stemte på Lionel Messi til Ballon d'Or
Liverpools udskældte keeper Simon Mignolet
Ståle Solbakkens 10 år siden første træningsdag som FCK-træner
Qatars talentprojekt Aspire
Hvorfor et fodboldhold oftest kun har 10 sekunder og 4 berøringer til at score
Ugens transfers
De bedste januar-transfers i spansk fodbold
Få de bedste spiltips til de kommende dage
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO