• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

AGF-direktør: Vi er ikke så sårbare som mange andre klubber

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

AGF-direktør Jacob Nielsen er midt i en samfundsmæssig krisetid ikke bekymret for klubbens fremtid.

Af Torsten Kjems Hansen

AGF har som flere andre Superligaklubber sendt spillerne og de fleste administrativt ansatte hjem for at kunne benytte sig af regeringens hjælpepakker omkring kompensering af lønkroner. Men direktør Jacob Nielsen er ikke bekymret for AGF's fremtid - det siger han i et interview med jp.dk

Da corona-krisen lukkede ned for Superliga-fodbold var det med AGF på en tredjeplads i ligaen oven på en sæson, der efter en helt skidt start blev rettet gevaldigt flot op og har placeret klubben i en yderst gunstig position i forhold til at komme i medaljeslutspillet for første gang siden indførelsen.

Af de seneste ni Superliga-kampe er de seks vundet, to er sluttet uafgjort og bare en er tabt. Fodboldstemningen i fodboldglade Aarhus var fremragende, da det hele stoppede og det danske samfund lukkede ned. 

Læs også:Tidligere AaB-bombers søn jagter gennembrud: Mål er i vores DNA

Men AGF-direktør Jacob Nielsen er på trods af situationen fortrøstningsfuld i forhold til klubbens ve og vel. 

- Jeg er ikke bekymret for AGF's fremtid. Den kyniske tilgang er, at man skal komme styrket ud af dette her i en konkurrencesituation. På den måde kan jeg godt ærgre mig over, at vi havde gang i så mange gode ting, der helst ikke skal bremses. 

- Det er vores sponsorfremgang, vores tilskuerfremgang, de to vigtigste parametre for en fodboldklub, da tv-indtægterne er et spejlbillede af de sportslige præstationer og ikke de to nævnte parametre. Jeg føler ikke, vi er så sårbare som så mange andre klubber, siger Jacob Nielsen til jp.dk.

Læs også:UEFA indkalder til nyt stormøde næste torsdag

AGF har ud over den flotte sportslige sæson og fremgangen hos sponsorer og entre-indtægter også udsigt til et nyt og moderne fodboldstadion, der skal være med til at løfte hele klubben i fremtiden.

Foreløbig ligger et nyt fodboldstadion dog nogle år ude i fremtiden, da den endelige beslutning om det storstilede projekt, der blandt andet både skal rumme et nyt fodboldstadion, sportshaller, væddeløbs-og cykelbane kom i december 2019. 

Anlægsarbejdet omkring det store projekt vil begynde i perioden 2021-2023.

Læs også:Kongecitater fra fortiden: Dansk fodbold ville være fucking miles away

Læs også:Divisionsforeningen: Ingen afgørelse om 2. division

Læs også:Fantastisk opbakning: SønderjyskE har indsamlet 800.000 kroner

Superliga

Optakt: AGF - FC Midtjylland

De danske mestre gæster nu Aarhus, hvor hjemmeholdet med en sejr holder presset på FC København.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.