AGF er klar til FCK efter samlet sejr over SønderjyskE

AGF skal møde FC København i en kamp om Europa League-deltagelse i næste sæson, efter at de tirsdag slog SønderjyskE med 2-0.

SønderjyskE fik tirsdag AGF på besøg i en direkte duel om en chance for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Den første kamp mellem de to mandskaber endte 2-2 i Aarhus, og hvor det var AGF, der kom bedst fra start i det første opgør, var det denne gang SønderjyskE, som tog teten fra første fløjt.

Hjemmeholdet pressede AGF i bund med flotte kombinationer i venstresiden ved Christian "Greko" Jakobsen og Nicholas Marfelt, og efter 15 minutter kom sønderjyderne så til kampens første store mulighed, da Stefan Gartenmann med ryggen mod mål forlængede et indlæg med hovedet.

Afslutningen svævede over alt og alle, men prellede dog af på overliggeren og ud til målspark.

SønderjyskE investerede mest, men det var alligevel AGF, som kom til de største muligheder i resten af en meget underholdende første halvleg. Jens Stage, der netop har forlænget sin kontrakt med AGF, stod for de to største, men begge forsøg blev reddet på stregen af henholdsvis Sebastian Mielitz og Marc Pedersen.

Efter en dynamisk første halvleg med chancer i begge ender og med flot fodbold på et højt teknisk niveau kom gæsterne foran i dommerens tillægstid. Kampen var præget af flotte kombinationer, vellykkede pasninger og flotte indlæg fra begge hold, og 1-0-scoringen var et eksempel derpå.

Casper Højer tog bolden med frem på venstresiden, inden at han smed et flot, flot indlæg ind i panden på Niklas Backmann, der headede bolden i nettet via den ene målstolpe. 1-0 til AGF.

Efter pausen var det så AGF's tur til at komme godt fra start, men modsat hjemmeholdet formåede David Nielsen at omsætte presset til mål. Martin Pusic headede gæsterne på 2-0, og så var AGF ligesom i det første opgør foran med to.

SønderjyskE kom tilbage i det første opgør, og selvom hjemmeholdet havde det svært i anden halvleg, formåede de alligevel at etablere et pres på gæsterne i kampens slutminutter. Stærkt hjulpet på vej af det andet gule kort, som Martin Pusic modtog, da han placerede en arm i ansigtet på Victor Ekani i forbindelse med en hovedstødsduel.

Overtallet hjalp SønderjyskE tættere og tættere på, men bolden ville bare ikke ind. Mads Hvilsom og Mikael Uhre tilkæmpede sig begge store muligheder, men formåede ikke at omsætte de mange muligheder til mål.

AGF vandt derfor kampen 2-0 og slår derfor SønderjysKE med 4-2 samlet. På fredag skal David Nielsens tropper derfor møde FC København i Parken i en direkte duel om Europa League-deltagelse i næste sæson.