• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

AGF-keeper inspireret af svenskere: De har udviklet sig positivt i Danmark

Målmand William Eskesen træder i fodsporene på en masse svenske keepere, der tidligere har udviklet sig meget i Danmark.

Af Kenneth Jensen

Oscar Whalley startede sæsonen som det klare førstevalg i AGF, men målmanden - der i dele af sidste sæson var reserve - skal nu kæmpe hårdt for at holde sin plads i målet.

Klubben fra Aarhus brugte tirsdagen på at hente William Eskelinen i GIF Sundsvall, og svenskeren er blevet udstyret med en femårig aftale.

Det er altså en 22-årig målmand, som AGF tror på, og han tror også selv op, at han kan udvikle sig godt i Danmark og Aarhus.

- Det er klart, at det har inspireret mig at se andre svenske målmænd udvikle sig positivt i Danmark. Svenske målmænd har et godt ry i Danmark, og de taler alle om, at det er en liga, der er stærk. Som alle andre har jeg, lige siden jeg var dreng, drømt om at spille i en af de største ligaer i Europa, og jeg vil da gerne ud på en lignende rejse. Men det er ikke det, det handler om nu. Jeg skal ikke kopiere andre. Det her er min rejse, og jeg er her i AGF nu. Fremtiden tænker jeg ikke på, siger William Eskelinen til Aarhus Stiftstidende.

Af svenske keepere kan nævnes folk som Robin Olsen, der blev solgt fra FCK for et år siden til Roma, FCK-keeper "Kalle" Johnsson, der blev solgt fra Randers til Guingamp og Jacob Rinne i AaB, der har gjort det godt og sikkert om ikke så mange år bliver skudt afsted for en god portion penge.

Keeperen kan allerede være i kassen på fredag, hvor AGF gæster København og Telia Parken. Men det kan også være, at David Nielsen holder fast i Oscar Whalley for lige at give William Eskelinen chancen for lige at falde til i Aarhus.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.