AGF kunne ikke knække Vendsyssel

Vendsyssel FF forsvarede sig bravt og sikrede et point, da de gæstede AGF.

AGF er fortsat ubesejret, men de fik ikke deres anden sejr i træk, da Vendsyssel FF kom på besøg søndag aften. Det blev i stedet 1-1.

Men AGF’s status som ubesejret kom ellers hurtigt i fare i opgøret.

12 minutter skulle der nemlig gå, inden Vendsyssel FF var kommet foran. Morten Knudsen sendte et frispark ind i feltet, hvor AGF-anfører Jens Stage i en duel med Andreas Kaltoft kom til at heade bolden i eget net. 1-0 til gæsterne

Og gæsternes føring var sågar også tæt på at blive udbygget kort efter. I første omgang blev Sebastian Czajkowski sendt alene i dybden, men Oscar Whalley kom godt ud af AGF-målet og fik afværget den.

Faren var dog ikke afværget, for på det efterfølgende hjørnespark vurderede dommeren, at Adama Guira begik straffespark i en duel med Seyi Adekoya. Det skulle Czajkowski tage sig af, men den unge angribers spark blev reddet af debutanten Whalley.

Kort før pausen kunne det også være blevet til 2-0 til oprykkerne, da Adekoya sendte et indkast ind i boksen, hvor den tidligere AGF’er Alexander Juel Andersen var tæt på at heade bolden i kassen. Mustafa Amini fik dog clearet bolden fra målstregen.

I stedet var det AGF, der kom på tavlen langt inde i første halvlegs overtid. Tobias Sana, der til dagens opgør var tilbage i startopstillingen, curlede flot et frispark forbi Nicolaj Flø i Vendsyssel-målet. 1-1.

Anden halvleg var knap så hæsblæsende, og selv om begge hold havde optræk til chancer, skulle vi et godt stykke ind i halvlegen, inden den første helt store chance kom.

Jakob Ankersen førte bolden frem på en kontra og spillede en fremadstormende Casper Højer Nielsen på venstrekanten. Nielsen sendte straks et fladt indlæg ind til en fri Ankersen i feltet, men Ankersen afslutning havde slet ikke nok kraft i sig.

AGF fik flere chancer til at sikre sejren. Især Niklas Backmann må ærgre sig over sin brændte chance, efter Flø i Vendsyssel FF-målet ikke kunne holde Højer Nielsens frispark. Returen faldt foran Backman, men den svenske forsvarsspiller formåede ikke at sende bolden i nettet.

De fik sendt den i nettet få minutter før tid, da Stage fik prikket den forbi Flø efter et indlæg af Bror Blume, men det blev dog annulleret for offside.

På trods af et stort pres i slutminutterne fik AGF ikke sendt sejrsmålet i nettet, og de måtte nøjes med et enkelt point, hvilket altså betyder, at de stadig er ubesejrede. Det betyder også, at AGF nu har 12 point, mens Vendsyssel FF har otte point efter otte runder.