• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

AGF ruger på et ungt talent, der i fremtiden kan blive en offensiv profil på Superliga-holdet.

Af Torsten Kjems Hansen

Giorgi Diasamidze kan blive den næste funklende stjerne i AGF-offensiven. Der er tale om en 18-årig georgier, der er en del af en gruppe georgiske spillere, som AGF tilknyttede i efteråret 2010.

Den unge spiller har imponeret i stor stil på AGF's U/19-hold og nu da oprykningen til Superligaen er i hus, bliver der i øjeblikket overvejet, hvordan sammensætningen af A-truppen skal være efter sommerferien. Den unge offensivspiller, der har scoret to gange på U/19-holdet bliver muligvis tilknyttet Superliga-truppen.

- Han er bestemt en spændende spiller, der har kan nogen helt specielle ting med bolden i det fremadrettede spil. Her har han masser af kvalitet, men der hvor der skal arbejdet og skabes forbedringer er i det defensive. Han gør sig bedst på den offensive midtbane eller som en mere hængende spids, siger AGF's sportschef Brian Steen Nielsen til tipsbladet.dk.

- Han er en spiller, som jeg i øjeblikket taler med Peter Sørensen om (træner, red.) i forhold til, om han skal sluses ind i førsteholdstruppen til næste sæson.

Læs også: AGF: Lumb og Duncan er interessante

AGF's erklærede målsætning for den kommende Superliga-sæson bliver at overleve i ligaen og først herefter skal målsætningen justeres op. Netop målet om at overleve gør, at det unge georgiske talent måske må vente lidt med at blive en fast del af førsteholdet i AGF.

- Det er klart, at når vi i første omgang skal have fokus på at overleve i ligaen, er det måske ikke et ungt uprøvet talent, der er brug for i truppen, men der er endnu ikke noget afgjort i forhold til, hvad vi gør. Der er mange ting, der skal arbejdes med frem mod næste sæson i forhold til sammensætningen af holdet, så det er for tidligt at sige noget endegyldigt om, hvad vi beslutter omkring Giorgi, siger Brian Steen Nielsen.

LÆS OGSÅ: Brian Steen: Aabech-dialogen er i gang

AGF-talentet, der fylder 19 år på søndag, har gennem sæsonen også optrådt på AGF's reservehold.

AGF har i forvejen georgiske Davit Devdariani på førsteholdet. Georgieren har spillet en solid sæson i 1. division, hvor det er blevet til ni scoringer indtil videre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus