AGF overvandt de norske mestre i generalprøven

AGF fik mandag den optimale generalprøve inden Superliga-starten, da de besejrede Rosenborg med 3-2 i vinterens sidste testkamp.

AGF sluttede opstarten af med en sejr, da de mandag slog de norske mestre fra Rosenborg med 3-2. Dino Mikanovic, Youssef Toutouh og Tobias Sana stod for aarhusianernes mål.

AGF havde fire nyindkøb med fra start. Således startede både Kamil Grabara, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard og Patrick Mortensen på banen, mens der også var blevet plads til unge Kasper Lunding på kanten. Mike Jensen startede ikke overraskende inde for Rosenborg.

Efter otte minutter kom aarhusianerne i front. Jakob Ankersen fandt på fornem vis Tobias Sana i Rosenborg-feltet, der sendte AGF i front.

Ti minutter senere fik nordmændene dog udlignet. Et hjørnespark blev sparket mod forreste stolpe, og her dukkede Nicklas Bendtners angrebskonkurrent, Alexander Søderlund, op og bragte balance i regnskabet.

Fem minutter inden pausen var Rosenborg tæt på en udligning, da en afslutning dansede på AGF-stregen, men aarhusianerne slap med skrækken og kunne gå til pause med 1-1.

AGF skiftede alle mand i pausen, og således kom blandt andre Dino Mikanovic, Adama Guira og Youssef Toutouh ind fra anden halvlegs start.

Og netop Youssef Toutouh skulle gøre sig bemærket fra start. Kort efter pausen modtog han bolden på kanten af Rosenborg-feltet, og med en flot afslutning sendte han AGF i front.

12 minutter før tid skulle AGF udbygge føringen. AGF brød i gennem Rosenborgs defensiv, og inde i feltet kunne Bror Blume lægge bolden af til Dino Mikanovic, der helt fri sendte 3-1 scoringen i nettet.

Det var dog ikke slut endnu, da Rosenborg kort før tid fik reduceret efter endnu et hjørnespark. Det var Djordje Denic, der fik bolden i mål for nordmændene.

AGF holdt dog stand til sidst, og dermed har de et flot resultat med hjem i bagagen fra træningslejren i Portugal. Aarhusianerne tager hul på forårssæsonen i Superligaen på fredag, når Esbjerg kommer på besøg.